אניס

 

אניסטים הינו שם כולל לקבוצה של משקאות אלכוהוליים העוברים תיבול במתבלים בעלי טעם האניס. לרוב מבוססי ענבים, חלקם מבוססי דגנים, והתיבול יכול להיעשות במהלך הזיקוק (המתבלים מוכנסים לתוך הדוד) או לאחריו. המתבלים המעניקים למשקאות את טעמם הייחודי הינם צמח השומר, גרגי אניס, שיח הליקריש, וכוכב האניס (צמח בעל שמונה זרועות תרמיל). מולדת משקאות האניס הינו אגן הים התיכון אך כיום נצרכים המשקאות הללו ברחבי העולם וזוכים לפופולריות עצומה באירופה ובמיוחד בצרפת.
הייחוד של המשקאות הללו הוא ששמני האניס נמסים היטב באלכוהול גבוה (כ-40%) אבל לא במים, לכן הוספת מדלל נוזלי כלשהו השמנים מתגבשים בחזרה ונותנים למשקה את צבעו החלבי. צבע חלבי זה הוא שהעניק במזרח התיכון למשקאות האניס את הכינוי "חלב אריות".

10% הנחה על קורס הברמנים לפונים עכשיו

שם מלא:

דוא"ל

טלפון:

מתעניין ב:

tag

 

ערק
 
מקור המילה הוא ערבית ופירושה זיעה – האדים של הזיקוק או הזיעה של הכוס כאשר היא מלאה בערק וקרח או הזיעה כאשר שותים מספיק. הערק הינו תזקיק גפנים (לרוב אבל גם דגנים, תמרים ותאנים תלוי במדינת המקור) מתובל באניס ולא מומתק (בד"כ נעשה התיבול במהלך הזיקוק) שמקורו בלבנון ובסוריה. כיום נפוץ בכל מדינות אגן הים בחלקו הדרומי, עד ארצות המגרבּ (שם נקרא מַחִיַּיה). ניתן למצוא ערק בירדן, אזור חצי האי ערב, תימן ואפילו בהודו.
הערק מזוקק לרוב בזיקוק דודי (ישנן חברות המזקקות פעמיים ושלוש) ולאחר מכן מיושן בכדי חימר. אופיו של החימר וזמן היישון היוצרים את הבגרות/בשלות של המשקה. ליישון בכדי חימר אופי שונה מיישון בחביות עץ, שכן, בזמן היישון בכדי החימר מתרחשת תופעה חיונית של חימצון. הערק נושם דרך כדי החימר  ונעשה עדין ורך יותר בזמן שהוא מאבד את טעמי הלוואי הלא רצויים וכך משתבח תוך כדי חילוף מתמיד עם האוויר.
 
מותגי ערק
  • אשקלון
  • מסאייה
  • עלית (ערק איילות)
  • אל-נימרוד (ערק שמיוצר בארץ ע"י צד"לניקים לשעבר)
  • ערק חדד (ירדני)
  • ערק זחלאווי (לבנוני)
אוזו
 
המשקה הלאומי של יוון ויכול להיות מיוצר אך ורק בה (לפי חוק של האיחוד האירופי מה-25.10.2006), יש גם אוזו בקפריסין שמכונה זיוונייה. 
הבסיס האלכוהולי הוא תזקיק ענבים שבתוכו משרים עשבים שונים, ביניהם כוכב אניס, כוסברה, ציפורן, שורשי אנג'ליקה, ליקריש, מנטה, שומר, לוז, קינמון ויכול להיות מתוסף בסוכר.
התערובת מזוקקת בזיקוק דודי ואת הנוזל המתקבל מקררים ומאחסנים לתקופה של כמה חודשים לפני שמוהלים אותו לכדי 40% אחוזי אלכוהול בממוצע, 37.5% לפחות.
 
מותגי אוזו
  • 12
  • 7
  • מטאקסה
 
ראקי-אניס תורכי
 
המשקה האניס של תורכיה, הוא בעצם עיוות של המילה ערק. מבוסס בעיקר על תזקיק ענבים אך גם תאנים, תמרים, מולסה ועוד. מתובל בצמחי האניס הרגילים ועוד תבלינים מקומיים. יש שני מותגים מובילים אך מאד נפוץ בהכנה ביתית, דבר שמביא לתמותה של מספר אנשים מדי שנה כתוצאה משתיית המשקה – בעיה של זיקוק לא מפוקח ולא איכותי מספיק. לרוב מגיע בחוזק של 45-50%.
 
מותגי ראקי
  • יאני
  • אפס

נבנה ע"י :    אינטרנט פולפאוור  בניית אתרים   |  עיצוב ע"י  Bee Creations