קוקטיילים מפורסמים

קוקטייל הינו תרכובת של שני משקאות אלכוהוליים לפחות ( וודקה עם תפוזים, לדוגמא, איננה קוקטייל אלא mix drink ).
השם קוקטייל : cocktail
מורכב משתי מילים ומשמעו : זנב תרנגול , על שום קישוט המשקה שהיה דומה בצורתו לזנב של תרנגול.
כיום קיימים בעולם אינספור קוקטיילים , חלקם וריאציות של קוקטיילים אחרים ומאות ספרים בנושא יספקו אלפי דוגמאות לתרכובות מוצלחות יותר או פחות של משקאות שונים.
עם זאת , ישנה קבוצה ותיקה של קוקטיילים אשר ביססו את מעמדם במשך השנים ככאלו שעל כל ברמן ראוי לשמו, בכל בר בעולם, לדעת אותם, ואת רובם מכירים גם אנשים רבים בשמם מבלי שתהיה להם השכלה אלכוהולית כלל.
מטרת סדנה זו הינה לסקור חלקית את קבוצת הקוקטיילים הזו ואת הסיפורים שמאחורי המשקאות.

10% הנחה על קורס הברמנים לפונים עכשיו

שם מלא:

דוא"ל

טלפון:

מתעניין ב:

tag

 

 קוקטיייל DRY MARTINI

הדריי מרטיני הינו המפורסם ביותר בקרב משפחה ידועה של קוקטיילים קלאסיים – משפחת הקוקטיילים המעורבבים (stirred cocktail ) . דרך ההכנה של משפחת משקאות זו מאופיינת בערבוב המרכיבים בתוך השייקר  במקום לנער אותם וזו במטרה להשיג מהילה מינימלית במי הקרח.  על מידת הקלאסיות של משפחת המרטיני יכולה להעיד העובדה שמתוך משפחה זו בחר איאן פלמינג משקה עבור גיבורו אנין הטעם – ג'יימס בונד. הדריי מרטיני הינו שילוב של ג'ין וורמוט יבש המעורבבים יחדיו בשייקר ומוגשים בכוס מרטיני בליווי זית.  את הדריי מרטיני ניתן להגיש במגוון רמות יובש, ע"י שינוי המינונים של שני המרכיבים ( העלאת כמות הג'ין והורדת כמות הורמוט תהפוך את הקוקטייל ליבש יותר, לדוגמא.).


קוקטייל ORGASM

את מידת הפופולאריות של קוקטייל האורגזמה ניתן לייחס לשתי סיבות: האחת, שמו הארוטי של המשקה . ( ארוטיקה בשמם של משקאות אלכוהוליים, בפרט בקרב הקהל הישראלי הינה דרך בדוקה לקידום מכירות ). השנייה, השילוב הטבעי של שלושת מרכיביה : שמנת, ליקר קפה ואייריש קרים. את האורגזמה יש לנער היטב בשייקר על מנת לאחד את השמנת היטב עם המרכיבים האחרים ולהגישה בכוס קוקטייל או כוס lowball .
ניתן לטבל את האורגזמה במעט פרנג'ליקו ( ליקר אגוזים ), אמרטו ( ליקר שקדים ) ותוספת של סאותרן קומפורט הופכת את הקוקטייל למשקה חדש העונה לשם : comfortable lady.


קוקטייל מרגריטה.

אחד הסיפורים המפורסמים על קוקטייל המרגריטה מספר על אשת יחסי ציבור אמריקנית בשם זה אשר רקחה את הקוקטייל המפורסם בעולם כדי לשכנע את וולט דיסני להישאר במסיבה שערכה.
קוקטייל המרגריטה הינו קוקטייל מצוין לקיץ, אם כי בארצנו נוהגים יותר לשתות את המרגריטה הקפואה, המתוקה יותר העשויה בבלנדר מאשר את הקלאסית, העוקצנית יותר, המנוערת בשייקר . למרגריטה הקפואה ניתן גם להוסיף טעמי פירות, עובדה שהופכת אותה לקוקטייל הקיץ הפופולארי ביותר כיום. למרגריטה הקלאסית שלושה מרכיבים : טקילה, מיץ לימון וטריפל-סק (ליקר תפוזים) , והיא מוגשת לאחר ניעור בכוס מרגריטה טבולת שוליים במלח.


קוקטייל קוסמופוליטן

קוקטייל הקוסמופוליטן זוכה בימינו אלה לפופולאריות גדולה בארה"ב ובעולם לאחר הופעתו החוזרת ונשנית בסדרה : סקס והעיר הגדולה לצד קוקטייל אחר מפורסם לא פחות – המנהטן.
צבעו האדום ומראהו הצלול בכוס הקוקטייל התיאטרלית מתמזגים בהצלחה אל תוך ארועים נוצצים ומפתיע לגלות שדווקא טעמו המרענן הוא העניין במשקה זה.
החריפות מגיעה מוודקה, המתיקות מליקר תפוזים, על הטעם אחראי ליקר אפרסקים ועל החמיצות והצבע – מיץ אוכמניות . מנוער ומוגש קר מאוד בכוס קוקטייל.


קוקטייל בלאדי מרי

אחד מאותם שילובים שחוצים את האנושות לשניים : אלו שמתים על זה ואלו שלא סובלים את זה, אך קשה להישאר אדיש למראה המשקה האדום – סמיך הזה.
וודקה, מיץ עגבניות ומסכת שלמה של מתבלים: מלח, פלפל, טבסקו, רוטב וורצ'סטר שייר ( לטיבול בשרים ), כף מיץ לימון סחוט וגבעול סלרי יוצרים משקה שהינו חגיגה לאוהדי מיץ העגבניות .
חובבי מלאווח – שימו לב !


קוקטייל ראסטי נייל

שילוב מוצלח במיוחד בין וויסקי סקוטי מעורבב ודרמבוי, ליקר דבש המבוסס על סינגל מאלט וויסקי, יוצרים אפשרות מצויינת למשקה עבור אלו שקשה להם עם החריפות החומה של הוויסקי אך עדיין היו רוצים להינות מן המשקה האגדי.
הראסטי נייל יכול להימזג מתוק מאוד או חריף מאוד, בהתאם למינון שבין שני המרכיבים.


קוקטייל בלאק / וויט ראשן

שני אחים מפורסמים, הלבן שביניהם כיכב לא מזמן ב "ביג לבובסקי" וזכה לתהילת עולם. קוקטייל קפה שמוכיח את עוצמתה של פשטות : וודקה וליקר קפה לשחור, תוספת של שמנת ללבן.
תחליף מצויין (או תוסף) לקפה קר בלילות הקיץ הלוהטים.
לרוויה.


APPLE  MARTINI קוקטייל

40 מ"ל וודקה
20 מ"ל שנאפס תפ"ע
20 מ"ל סירופ ליים
40 מ"ל ג'ינג'ר אייל
מנוער ומוגש בכוס קוקטייל.


MANHATTAN קוקטייל

40 מ"ל וויסקי שיפון (אמריקאי)
20 מ"ל ורמוט אדום
מעט אנגוסטורה ביטרס (מתבל מריר).
מערבבים ומוזגים לכוס מרטיני מקוררת.

אפריטיף

המילה אפריטיף, מקורה בלטינית ומשמעה – "לפני", והיא מתייחסת לכלל המשקאות המתאבנים. זו קבוצה גדולה של משקאות אלכוהוליים שנהוג להגישם לפני הארוחה.היות ולפני הגשת הארוחה קיבתנו ריקה והערב רק בתחילתו יש למשקאות האפריטיף מאפיינים ברורים: אחוז אלכוהול נמוך יחסית – למנוע השתכרות מהירה ,מרכיבים טבעיים מעודדי עיכול – להכנת הקיבה לאוכל,מתיקות מתונה – כדי שלא ליצור תחושת שובע, Aftertaste קצר – נוכחות קצרה של המשקה בפה לאחר בליעתו, כדי להשאיר את החיך נייטראלי לקראת הארוחה.מעבר להיותם משקאות אהודים בפני עצמם מהווה חלק גדול ממשקאו האפריטיף בסיס להכנתם של קוקטיילים קלאסיים רבים כדוגמת הדריי מרטיני, המנהטן והנגרוני.

את משקאות האפריטיף ניתן לחלק לשלוש קבוצות:

א. יין

יין הינו משקה אוניברסלי במובן זה שקיימים יינות לתחילתה, מהלכה וסופה של הארוחה.  הדעה לגבי איזהו יין אפריטיף טוב, יכולה להשתנות ממומחה למומחה אך ככלל, יינות האפריטיף הינם יבשים או חצי יבשים; כלומר: לבנים, סמוקים או ורודים.


ב. ורמוט

ורמוט הינו תערובת של יינות שחוזקה בתזקיקי גפנים ויושנה או תובלה, בהתאם לארץ המוצא ולאופי המשקה .  הורמוטים האיטלקיים, לדוגמא, הינם קלילים ואווריריים כיוון שהם מבוססים על יינות העשויים מזני ענבים לבנים בלבד.לאחר חיזוקם עוברים היינות תיבול עשיר.
הורמוטים האיטלקיים מיצרים במספר רמות יובש ואופני תיבול.

צרפת מספקת ורמוט מצויין הקרוי דובונה.
צבעו אדום עמוק, על שום זני הענבים האדומים שמהם הוא עשוי, טעמו עשיר ובנוסף לתיבול הוא עובר יישון שהופך את גופו לכבד יותר.

ספרד הינה מולדת השרי המפורסם.
המשקה מגיע ממשולש השרי , אזור שמתקיימת בו תופעת טבע בלתי מוסברת – היווצרות פטריית קצף בזמן התסיסה, והוא עשוי מיינות המופקים משלושה זנים של ענבים לבנים. לאחר חיזוק עובר השרי יישון.

הפורט המגיע מפורטוגל מפורסם לא פחות.
ענבי הפורט מגודלים בצפון המדינה, באזור שקרוי דורו.  אזור זה ייחודי בשל אופיו הגיאוגרפי שמשלב מספר מיקרואקלימים סמוכים, עובדה שמאפשרת גידול מגוון רחב של זני ענבים באותו האזור.
הפורט מופק הן מזנים אדומים והן מזנים לבנים של ענבים, עובר חיזוק ויישון, וכמו השרי מגיע במספר רמות מתיקות.


ג. אפריטיפים מרירים

משקאות אלו מופקים על פי רוב מדגנים תחת ענבים ועוברים תיבול עשיר בעשבים, צמחים תבלינים ופירות.  הידוע שבהם הינו, ללא ספק, הקאמפרי האיטלקי.
משקה אדום – מר המבוסס על תיבול תזקיקיי דגנים . צבעו המקורי, כך נטען, מגיע מכנפי חרקים, אם כי רוב בקבוקי הקמפארי בארצנו נושאים הכשר וצבעם מגיע מצבעי מאכל וקליפות רימונים.
חוויה חזקה לחיך ולגרון שיש להתנסות בה יותר מפעם אחת ( ופעמיים, ושלוש... ) כדי להבין את העונג הגלום בה.
מאיטליה מגיע גם האוורנה, שהינו אפריטיף מתוק – מריר.  גם הוא מבוסס על השרייה של סדרה ארוכה של מתבלים בתזקיקי דגנים.

 
קוקטיילי  אפריטיף

WINE COOLER

יין לבן יבש
מונין – סירופ ליצ'י
סודה
מוזגים את היין המקורר לתוך כוס יין גבוהה עד שני שליש מגובה הכוס, מוסיפים את סירופ הליצ'י לפי הטעם ומסיימים בסודה.


NEGRONI

20 מ"ל ג'ין
20 מ"ל קמפארי
20 מ"ל רוסו
מערבבים את המרכיבים בשייקר ומוזגים לתוך כוס מרטיני מקוררת בתוספת פלח תפוז.


וויסקי

עד היום חלוקות הדעות באשר למוצאו של הוויסקי – האם מסקוטלנד או מאירלנד, עם זאת בשוק הוויסקי בימינו שולטת סקוטלנד ביד רמה.
הוויסקי, שנחשב על ידי רבים כמלך החום של עולם האלכוהול הינו תזקיק דגנים מיושן. סוג הדגנים ודרך ייצורו תלויים בארץ המוצא.  הסינגל מאלט הסקוטי המפורסם, לדוגמא, מוכן מתערובת המכילה לתת שעורה בלבד בעוד הבורבון האמריקני עשוי ברובו מתירס .
הוויסקי האירי, לעומת שניהם עובר זיקוק משולש שהופך את גופו לקל יותר, טעמו לחלול יותר ואותו קל יותר לשתיה .
אולם, עם כל ההבדלים הקיימים בין סוגי הוויסקי השונים, חייב כל וויסקי לענות על 2 תנאים זהים:
- חומר הגלם חייב להיות דגן.
- על המשקה לעבור שלושה תהליכים:

תסיסה – ליצירת אלכוהול
זיקוק – להעלאת אחוז האלכוהול
יישון – להפיכת התזקיק השקוף למשקה החום העשיר שאנו מכירים.
ההבדלים הקיימים בין וויסקי אחד למשנהו, לכן, נובעים משוני בתערובת הדגן, או בדרך הייצור, או בהוספת תהליך ייחודי לאותו סוג וויסקי. והבנת ההבדלים הללו תאפשר לזהות מיידית כל סוג וויסקי בפני עצמו.


סינגל מאלט

וויסקי סקוטי העשוי מלתת שעורה בלבד, עובר זיקוק דודי כפול וייבוש בעשן קבול המעניק לו טעם, ריח וכובד שלא ניתן לטעות בהם.
מוחשב ע"י רבים כאחת מצורותיו המשובחות יותר של משקה האלים.


בלנדד

וויסקי סקוטי מעורבב.
הבלנדד הינו תוצאת חיתון של סוגים רבים של וויסקי מוכן, חלקם סינגלמאלטיםורובםוויסקידגנים, המיוצר אף הוא בסקוטלנד מתערובת עשירה של דגנים, מזוקק בשיטת הזיקוק הרצוף ונמכר בעיקר ליצרני בלנדד.
כיום , מעל ל 90% מכלל הוויסקי הנמכר בעולם הינו בלנדד.


בורבון

וויסקי אמריקאי הקרוי על שם מחוז בורבון שבקנטאקי.
התערובת מכילה ברובה תירס ( עד 80% ), מזוקק בשיטת הזיקוק הרצוף ומיושנת על פי חוק ממשלתי בחביות חדשות בלבד.
התוצאה: וויסקי שהינו מתוק מחד וחד מאידך, בעל ארומות חריפות במיוחד.


 
וויסקי טנסי

וויסקי אמריקאי העובר סינון דרך פחם שהופק משריפת עץ אדר סוכר ,sugar maple tree
וכתוצאה, מעודן יותר מאחיו הבורבון ובעל טעם לואי אופייני שאין לטעות בו.

 
RYE  וויסקי שיפון

וויסקי אמריקאי המופק מתערובת המכילה ברובה שיפון .
מזוקק בשיטת הדוד.
גס ומחוספס יחסית, כהה בצבעו ןאינו מיובא באופן סדיר לישראל.


וויסקי אירי

גם הוויסקי האירי נחלק באופן עקרוני לתתי – סוגים.
המאפיין העיקרי : תערובת עשירה של דגנים וזיקוק דודי משולש שהופך את הוויסקי לעדין יחסית וקל לשתיה.


וויסקי קנדי

הוויסקי הקנדי צבר מוניטין ב – 14 שנות היובש שעברועלארה"ב בעקבות חקיקתו של התיקון השמונה – עשר לחוקה האמריקנית בתחילת המאה העשרים.
קנדה היתה המקום הקרוב ביותר להברחות ומאז הפך הוויסקי הקנדי לערובה לאיכות.
יוצרים וויסקי ייחודי ונעים. rye שילוב בין הבורבון וה-

 
קוקטיילי וויסקי


ראסטי נייל

40 מ"ל בלנדד
20 מ"ל דרמבוי
מוגש בכוס וויסקי עם קרח.

אולד פאשן

60 מ"ל בלנדד
קוביית סוכר
מעט אנגוסטורה ביטרס.
מספיגים את קוביית הסוכר באנגוסטורה ( מתבל מריר למשקאות ) ומניחים בתוך כוס וויסקי, עליה מוזגים את הבלנדד בליווי קרח.

מנהטן

40 מ"ל וויסקי אמריקאי
20 מ"ל ורמוט אדום
מעורבב בשייקר ומסונן לכוס מרטיני.

משקה רודף משקה" – במקרה זה הכוונה ללגימת וויסקי תוך כדי שתיית בירה.  תענוג לחובבי הטעם".החום


קוקטיילי קיץ ובלנדר

קוקטיילי הקיץ הינם קוקטיילים חמוצים – מתוקים, המוגשים קרים מאוד בשלל צבעים וטעמי פירות . השימוש בטעמו החמוץ של מיץ הלימון, שהינו דומיננטי יחסית לטעמים אחרים מאפשר להסתיר את החריפות האלכוהולית של המשקה.  כתוצאה, ניתן להגיש משקאות חזקים בעוצמתם האלכוהולית מבלישזו תורגש. אופציה מצוינת לאלו שמעוניינים לחוש בהשפעת האלכוהול אך קשה להם עם החריפות עצמה. את הקוקטיילים הללו ניתן להכין בשייקר או בבלנדר, בהתאם למירקם בו חפצים.  קוקטייל המוכן בשייקר הינו בעל מירקם מימי בעוד שהבלנדר מאפשר להוציאו במגוון מרקמים, החל ממימי וכלה בברדי (התלות בכמות הקרח שהוכנסה לתוך הבלנדר). יתרון נוסף המגיע עם הבלנדר הינו האפשרות למזג לתוך המשקה פירות שמוסיפים טעם, סמיכות ויופי למראהו הכללי של המשקה. חשוב לזכור, שבניגוד לקוקטיילים קיימים אחרים, שעבורם ישנו מרשם ידוע מראש, הבלנדר הינו פתח לדמיונו היוצר של הברמן.  משקאות הבלנדר מוכנים פעמים רבות בהתאמה אישית לרצונו של לקוח מסוים ולעולם אינם זהים מברמן אחד לאחר.


WATERMELLON SOUR

80 מ"ל מונין אבטיח
40 מ"ל סירופ ליים
מנערים בשייקר ומגישים קר מאוד בכוס סאוור.
תענוג אמיתי וזול לחובבי טעם האבטיח.


WOO – WOO

40 מ"ל וודקה
40 מ"ל ליקר אפרסקים
מיץ אוכמניות
מוזגים את הוודקה וליקר האפרסקים לכוס גבוהה עם קרח ומסיימים עם מיץ האוכמניות.


מרגריטה פסיפלורה

40 מ"ל טקילה
20 מ"ל טריפל – סק (ליקר תפוזים)
20 מ"ל סירופ ליים
20 מ"ל מונין פסיפלורה
1/2 פסיפלורה
קוקטייל בלנדר. את כמות הקרח בוחרים בהתאם למירקם הרצוי. גרעיני הפסיפלורה מנקדים את המשקה ומשווים מראה טרופי יפהפה. חזק, חמוץ וטעים.
 

מרגריטה לימונענע

לימון שלם מקולף
סוכר
טקילה
טריפל – סק (ליקר תפוזים)
נענע
מכניסים את הלימון הטקילה והטריפל-סק לבלנדר עם קרח .  את כמות הסוכר יש לבחור בהתאם לגודל הלימון  ולמתיקות הרצויה.  מעט נענע לתוך הבלנדר יביא להיווצרות נקודות במשקה , מי שמבקש להימנע מכך יוסיף את הנענע ישירות לכוס בשעת המזיגה.
נשק מצויין וטעים במיוחד כנגד החמסין הארץ – ישראלי הכבד.

 
פינה קולדה

40 מ"ל רום
20 מ"ל מאליבו (ליקר קוקוס)
20 מ"ל מונין קוקוס (סירופ)
אננס
מיץ אננס
חלב
קוקטייל הבלנדר המפורסם בעולם. מתוק וחלבי. שילוב מוצלח במיוחד של טעם הקוקוס והאננס ליצירת קוקטייל טרופי טעים במיוחד.


דאקירי ליצ'י

60 מ"ל רום
20 מ"ל מונין ליצ'י (סירופ)
30 מ"ל סירופ ליים
ליצ'י
קוקטייל ליצ'י ברדי .  מעדן לחובבי הליצ'י.

 

 

קוקטיילים מפורסמים - מתכונים נוספים


Americano
אמריקנו


        כוס הייבול/לואובול
        30 מ״ל קמפרי
        30 מ״ל ורמוט רוסו
        סודה (לסגירה)
        שיטה: בנייה בהייבול/לואובול עם קרח
        קישוט: וודג’ תפוז

    האמריקנו הוגש לראשונה בבר של גספארה
    קמפארי במילנו, והיה ידוע בשם: “מילנו-טורינו”,
    היות ושני מרכיביו הגיעו משתי הערים הללו.
    בתקופת היובש בארה”ב זכה הקוקטייל
    לפופולריות גדולה ושמו שונה.


Apple Martini
אפל מרטיני

        כוס מרטיני/קופ
        45 מ״ל וודקה (או וודקה תפוח)
        15 מ״ל ליקר תפוחים
        15 מ״ל מיץ לימון
        15 מ״ל מי סוכר
        30 מ״ל מיץ תפוחים
        שיטה: ניעור בשייקר עם קרח
        קישוט: תפוח, דובדבן


B-52
בי 52

        כוס שוט
        20 מ״ל קלואה
        20 מ״ל אייריש קרים
        20 מ״ל קואנטרו / גרנד מרינייה
        שיטה: הצפה בשכבות לפי הסדר
        קישוט: אין



B&B
בי אנד בי


        כוס לואובול/סניפטר
        30 מ״ל ברנדי
        30 מ״ל בנדיקטין
        שיטה: בנייה בלואו בול/סניפטר
        קישוט: אין

 

Banana Banshee
בננה בנשי

        כוס מרטיני/קופ
        30 מ״ל ליקר בננה
        30 מ״ל ליקר קקאו בהיר
        30 מ״ל שמנת
        שיטה: ניעור בשייקר עם קרח
        קישוט: בננה 


Bellini
בליני

        כוס פלוט
        30 מ״ל מחית אפרסקים
        יין מבעבע (לסגירה)
        שיטה: בנייה בכוס פלוט
        קישוט: אפרסק

    הבליני קרוי על שמו של הצייר ג’ובאני בליני שנהג
    להשתמש בצבע הורוד ברבים מציוריו.


Between the Sheets
בין הסדינים

        כוס מרטיני/קופ
        30 מ״ל ברנדי
        30 מ״ל רום
        30 מ״ל טריפל סק
        30 מ״ל מיץ לימון
        שיטה: ניעור בשייקר עם קרח
        קישוט: טוויסט תפוז



Black Russian
בלאק ראשן

        כוס לואובול
        45 מ״ל וודקה
        15 מ״ל ליקר קפה
        שיטה: בנייה בלואובול עם קרח
        קישוט: אין


Blow Job
בלואו ג’וב

        כוס שוט
        20 מ״ל קלואה
        20 מ״ל ליקר בננה
        20 מ״ל שמנת
        שיטה: הצפה בשכבות לפי הסדר
        קישוט: אין

הערה: נהוג לשתות את המשקה ללא עזרת הידיים, בעזרת הפה בלבד.


Blue Lagoon
לגונה כחולה

        כוס הייבול
        45 מ״ל ג’ין
        15 מ״ל קירסאו כחול
        ספרייט (לסגירה)
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: וודג’ ליים

   
Caipirinha
קייפירינייה

        כוס לואובול
        קוביות מחצי ליים (6-8 קוביות)
        3 כפיות סוכר
        60 מ״ל קשאסה
        שיטה : כתישה
        קישוט: אין

    לכתוש את קוביות הליים ביחד עם הסוכר, להוסיף
    את הקשאסה ולמלא את הכוס בקרח    כתוש.
    לערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד. להוסיף
    מעט קרח כתוש נוסף. הקייפריניה היא קוקטייל
    ברזילאי מסורתי, המשלב את המשקה האלכוהולי
    הלאומי של ברזיל - קשאסה. בנוסף לסוכר ולימונים ברזילאיים ירוקים.
    משמעות השם: “little
    countryside drink”.


Caipirosca
קייפירוסקה

        כוס לואובול
        קוביות מחצי ליים (6-8 קוביות)
        3 כפיות סוכר
        60 מ״ל וודקה
        שיטה: כתישה
        קישוט: אין

    בתוך הכוס עצמה, בעזרת muddler, יש לכתוש את
    קוביות הליים ביחד עם הסוכר. להוסיף את הוודקה
    ולמלא את הכוס בקרח כתוש. לערבב היטב עד
    לקבלת מרקם אחיד. להוסיף מעט קרח כתוש נוסף


Brandy Alexander
ברנדי אלכסנדר

        כוס מרטיני/קופ
        30 מ״ל ברנדי
        30 מ״ל ליקר קקאו כהה
        30 מ״ל שמנת
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: אגוז מוסקט מגורד


Clover Club
קלובר קלאב

        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל ג׳ין
        30 מ״ל מיץ לימון
        30 מ״ל סירופ פטל
        15 מ״ל חלבון ביצה
        שיטה: ניעור חרישי ולאחר מכן ניעור רגיל בשייקר עם קרח
        קישוט: פטל

    הקלובר קלאב הומצא בעשור הראשון של המאה
    העשרים, בהשראת מועדון הג׳נטלמנים ״מועדון
    התילתן״, אשר גברים בלבד במעמד העליון,
    רופאים, עורכי דין, שופטים ובנקאים נהגו לבלות
    בו. הקוקטייל פופולרי עד היום ומוגש עדיין באותו
     הבר.


Cuba Libre
קובה ליברה

        כוס הייבול
        60 מ״ל רום לבן
        קולה (לסגירה)
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: וודג’ ליים


Daiquiri
דאקירי (קלאסי)

        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל רום
        30 מ״ל מיץ ליים
        15 מ״ל מי סוכר
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: אין


Daiquiri
דקירי קפוא בטעמים

        כוס מרטיני/קופ
        45 מ״ל רום
        30 מ״ל פרי טרי
        15 מ״ל מיץ לימון
        15 מ״ל מי סוכר (או סירופ בטעם פירות)
        שיטה: לערבל בבלנדר
        קישוט: הפרי הרלוונטי


El Diablo
אל דיאבלו

        כוס הייבול
        45 מ״ל טקילה
        15 מ״ל קרם דה קסיס
        15 מ״ל ליים
        ג׳ינג׳ר ביר (לסגירה)
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח. לסנן לכוס
        הייבול ולמזוג את הג׳ינג׳ר ביר
        קישוט: וודג׳ ליים ופטל טרי


Flaming Lamborghini
פליימינג למבורגיני

        כוס מרגריטה + 2 צ’ייסרים
        30 מ״ל קלואה
        30 מ״ל סמבוקה
        30 מ״ל קירסאו כחול
        30 מ״ל אייריש קרים
        שיטה: הצפה
        קישוט: אין

    להציף את שני המרכיבים הראשונים אחד על השני
    (לפי הסדר) בכוס המרגריטה, למזוג את שני
    המרכיבים האחרים לכוסות הצ’ייסר. להדליק באש
    את הסמבוקה ולהגיש. במהלך השתיה של האורח
    יש להוסיף לכוס המרטיני את שני הצ’ייסרים
 

Godfather
גודפאדר

        כוס לואובול
        45 מ״ל סקוטש
        15 מ״ל אמרטו
        שיטה: בנייה בלואובול
        קישוט: אין
   


Flatliner
פלאט-ליינר

        כוס שוט
        30 מ״ל סמבוקה
        30 מ״ל טקילה סילבר
        8 טיפות טבסקו
        שיטה: הצפה, להוסיף הטבסקו בסוף
        קישוט: אין



Golden Cadillac
גולדן קדילק


        כוס מרטיני/קופ
        30 מ״ל גליאנו
        30 מ״ל ליקר קקאו בהיר
        30 מ״ל שמנת
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: אגוז מוסקט מגורד



Harvey Wallbanger
הארוי ולנברגר

        כוס הייבול
        45 מ״ל וודקה
        15 מ״ל גליאנו
        מיץ תפוזים
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: וודג’ תפוז
    
    הארוי היה גולש במנהטן ביץ’, קליפורניה. המשקה
    המועדף עליו היה סקרו דרייבר עם גליאנו. יום
    אחד, בסוף שנות ה-60, כדי לחגוג זכיה בתחרות
    גלישה מקומית, עבר הארוי מבר לבר, תוך שהוא
    דופק עם כניסתו את קירות הברים בשעה שהשעין
    את גלשנו.
 

Jasmine
ג׳סמין

        כוס מרטיני/קופ
        45 מ״ל ג׳ין
        15 מ״ל מיץ לימון
        22.5 מ״ל קמפרי
        30 מ״ל טריפל סק
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: טוויסט תפוז

    הג׳סמין הוא קוקטייל קלאסי מודרני מ1990-, ובין
    הקוקטיילים היחידים שנותנים מענה לטעם מריר
    וחמוץ גם יחד. ניתן לשחק עם מינוני הקוקטייל
    ולהתאים את טעמו למי ששותה אותו.

 

Kamikaze
קמיקאזה


        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל וודקה
        40 מ״ל טריפל סק
        20 מ״ל מיץ לימון
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: טוויסט לימון

    מקובל להציע קוקטייל זה כ-shooter. המשמעות
    היא שבמקום לסנן אותו מהשייקר לתוך כוס
    המרטיני, הקוקטייל יוגש בשלמותו בתוך השייקר
    או בתוך קנקן, כשלצידו מספר שוטים למזיגה
    בשולחן בין האורחים


La Paloma
לה פלומה

        כוס הייבול
        60 מ״ל טקילה בלאנקו
        קורט מלח
        חצי ליים
        סודה בטעם אשכוליות (לסגירה)
        שיטה: כתישה ובנייה בהייבול
        קישוט: וודג׳ אשכולית.
    
    למזוג את הטקילה לכוס הייבול, למחוץ מעט
    מהמיץ הליים לתוך הכוס ולזרוק את החצי הליים
    בפנים. להוסיף את המלח ולמלא את הכוס בקרח.
    לסגור בסודה אשכוליות.

   

Long Island Iced Tea
לונג איילנד אייס טי

        כוס הייבול
        15 מ״ל וודקה
        15 מ״ל ג’ין
        15 מ״ל רום
        15 מ״ל טקילה
        15 מ״ל טריפל סק
        15 מ״ל מיץ לימון
        15 מ״ל מי סוכר
        קולה (לסגירה עד סוף הכוס)
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
    
    הקוקטייל נולד בתקופת היובש. תוספת
        הקולה בסוף מעניקה מראה של תה קר, ומכאן שמו.


Dark & Stormy
דארק אנד סטורמי


        כוס הייבול
        60 מ״ל רום כהה
        ג׳ינג׳ר ביר
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: וודג׳ ליים


Martinez
מרטינז


        כוס מרטיני/קופ
        45 מ״ל ג׳ין
        45 מ״ל ורמוט אדום איטלקי
        5 מ״ל ליקר לוקסרדו מרסקינו
        2 טיפות בוקרס ביטרס
        שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: טוויסט תפוז

    המרטינז הוא קוקטייל שהתחיל דרכו ב-1860,
    ונחשב למקור הקוקטייל המרטיני הקלאסי.


Dirty Martini
דירטי מרטיני


        כוס מרטיני/קופ
        90 מ״ל ג’ין
        דש ורמוט יבש
        1 כפית מיץ זיתים
        שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: זית



Perfect Martini
פרפקט מרטיני


        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל ג’ין
        15 מ״ל ורמוט דריי
        15 מ״ל ורמוט רוסו
        שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: טוויסט תפוז  

 

Vodka Martini
וודקה מרטיני

        כוס מרטיני/קופ
        90 מ״ל וודקה
        דש ורמוט יבש
        שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: זית או טוויסט לימון
    



Manhattan
מנהטן


        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל וויסקי ריי / בורבון
        30 מ״ל ורמוט רוסו
        2 טיפות אנגוסטורה
        שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: דובדבן או טוויסט תפוז
    
    על המנהטן נאמר שנוצר לראשונה ב-Manhattan
        club בניו-יורק ב-1874 עבור ליידי רנדולף
        צ’רצ’יל, אימו האמריקנית של ווינסטון.


Perfect Manhattan
פרפקט מנהטן


        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל וויסקי ריי / בורבון
        15 מ״ל ורמוט דריי
        15 מ״ל ורמוט רוסו
        2 טיפות אנגוסטורה
        שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: דובדבן או טוויסט תפוז



Mai Tai
מאי טאי

        כוס לואובול
        30 מ״ל רום סילבר
        30 מ״ל רום בלאק
        15 מ״ל טריפל סק
        22.5 מ״ל מיץ ליים
        15 מ״ל סירופ שקדים
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: דובדבן, אננס ונענע


Moscow Mule
מוסקו מיול


        כוס מיול
        60 מ״ל וודקה
        ג’ינג’ר ביר (לסגירה)
        סקוויז לימון
        2 טיפות אנגוסטורה
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: פרח נענע, טוויסט לימון
    

    ב-1941 נפגשו בבר ניו-יורקי ג’ק מרטין, הבעלים
    של סמירנוף וודקה באותם ימים, וג’ק מורגן, בעליו
    של מועדון ידוע. המלחמה פגעה בייצור של
    סמירנוף ומרטין היה מודאג באשר לעתיד. ידידו,
    מורגן, היה עסוק באותם ימים בנסיונות לשווק
    בירת ג’ינג’ר (ginger beer). המוסקו מיול נולד
    כתוצאה מן המפגש.


Orgasm
אורגזמה


        כוס מרטיני/קופ
        45 מ״ל אייריש קרים
        45 מ״ל ליקר קפה
        45 מ״ל שמנת מתוקה
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: אגוז מוסקט מגורד

 

    
Pink Squirrel
    פינק סקוורל


        כוס מרטיני/קופ
        30 מ״ל אמרטו
        30 מ״ל ליקר קקאו בהיר
        30 מ״ל שמנת
        דש גרנדין
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: אין

 

 
Rob Roy
 רוב רוי

        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל סקוטש
        30 מ״ל ורמוט רוסו
        2 טיפות אנגוסטורה
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: דובדבן או טוויסט תפוז
 


Rusty Nail
רסטי נייל

        כוס לואובול
        45 מ״ל סקוטש
        15 מ״ל דרמבוי
        שיטה: בנייה בלואובול עם קרח
        קישוט: אין
   


Sangria
סנגריה


        כוס יין
        דש ברנדי
        דש טריפל סק
        דש מי סוכר
        200 מ״ל יין אדום/לבן
        מקל קינמון
        פירות הדר
        שיטה: בנייה בכוס יין ולערבב
        קישוט: אין
    
    יכול להיות מוגש קר/חם בכוס או בקנקן.
   


Sazerac
סאזארק


        כוס לואובול
        דש מי סוכר
        דש פיישוד ביטרס
        קליפת תפוז
        60 מ״ל וויסקי שיפון/קוניאק
        דש אבסינט (לשטיפת הכוס)
        שיטה : לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: טוויסט לימון

    ראשית יש לקרר כוס לואובול בעזרת קרח ודש
    אבסינט. במקביל יש לערבב את שאר המרכיבים
    עם קרח ולאחר מכן לסנן לכוס המקוררת (ללא
    הקרח).


Screwdriver
סקרודרייבר

        כוס הייבול
        60 מ״ל וודקה
        מיץ תפוזים (לסגירה)
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: וודג׳ תפוז
    
    הסקרו דרייבר הופיע לראשונה במהלך שנות ה-50
        במזרח התיכון. מהנדסים אמריקנים אשר כרעו
        תחת נטל החום הכבד החליטו להוסיף מיץ תפוזים
        מרענן לוודקה שלהם ועירבבו עם הכלי היחיד
        המתאים שעמד לרשותם - המברג.


 
Sea Breeze
 סי בריז

        כוס הייבול
        60 מ״ל וודקה
        מיץ אשכוליות (חצי סגירה)
        מיץ חמוציות (חצי סגירה)
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: וודג’ לימון


Sex on the Beach
סקס על החוף


        כוס הייבול/הוריקן
        30 מ״ל וודקה
        15 מ״ל ליקר תפוחים
        15 מ״ל ליקר אפרסקים
        מיץ חמוציות (לסגירה)
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: וודג’ לימון

 
Slippery Nipple
 סילפרי ניפל


        כוס לואובול
        30 מ״ל סמבוקה
        30 מ״ל אייריש קרים
        שיטה: בנייה בלואובול עם קרח
        קישוט: אין


Spritz (aperol)
אפרול שפריץ


        כוס יין/לואובול
        30 מ״ל אפרול
        95 מ״ל פרוסקו
        15 מ״ל סודה
        שיטה: בנייה בכוס יין או לואבול עם קרח
        קישוט: וודג׳ תפוז

   

Tequila Sunrise
טקילה סנרייז


        כוס הייבול
        60 מ״ל טקילה
        מיץ תפוזים (לסגירה)
        דש גרנדין
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח
        קישוט: וודג’ תפוז


Toronto
טורונטו


        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל וויסקי שיפון
        10 מ״ל סירופ סוכר
        5 מ״ל פרנה ברנקה
        דש אנגוסטורה
        שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: טוויסט לימון
 

Sidecar
סייד קאר


        כוס מרטיני/קופ
        60 מ״ל קוניאק
        30 מ״ל טריפל סק
        30 מ״ל מיץ לימון
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: כתר סוכר

 


White Russian
וויט ראשן

        כוס לואובול
        45 מ״ל וודקה
        15 מ״ל ליקר קפה
        15 מ״ל שמנת מתוקה בהצפה
        שיטה: בנייה בלואובול עם קרח
        קישוט: אין
 


Tom Collins
טום קולינס

        כוס הייבול
        60 מ״ל אולד טום ג׳ין
        15 מ״ל סירופ סוכר
        15 מ״ל מיץ לימון
        סודה (לסגירה)
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח

    כאשר האולד טום ג׳ין מוחלף בג׳ין אחר (יבש            
לדוגמה) הקוקטייל יקרא ג׳ין קולינס.
 


Mint Julep
מינט ג’ולפ


        כוס ג׳ולפ
        8 עלי נענע
        דש מי סוכר
        60 מ״ל בורבון
        דש סודה
        שיטה: בנייה בהייבול עם קרח כתוש
        קישוט: פרח נענע

    לתת מכה לעלי הנענע ולהניח בכוס הג׳ולפ,
    להוסיף את שאר המרכיבים ולתת מספר דקות
    לתערובת לנוח ולספוג את טעמי הנענע. להוסיף
    קרח גרוס עד הסוף. לערבב ולקרר את המשקה
    עד שנוצר שיכבת קרח


Blue Blazer
בלו בלייזר


        כוס אולד פאשן (לואו בול)
        60 מ״ל וויסקי סינגל מאלט בחוזק חבית.
        1 כפית (תה) סוכר
        45 מ״ל מים רותחים
        ציוד מיוחד: 2 כוסות מאג ממתכת.
        קישוט: טוויסט לימון.

אזהרה! לא לנסות את זה בבית וללא הדרכה צמודה. לפני הכנת קוקטייל זה יש לוודא ולהסיר כל דבר דליק שנמצא בסביבה.
שיטה: למזוג את המים הרותחים לאחת מכוסות המאג, בזריזות להוסיף את הסוכר והוויסקי ולהצית בעזרת גפרור ארוך או מצת ארוכה את התערובת. בזהירות להרים את שני המאגים ולהעביר (לזרוק) את התערובת מאחד לשני, כאשר בכל מעבר בין מאג למאג יוגדל המרחק הזריקה מאחד לשני. לחזור על התהליך זה כ5- פעמים. השתמשו בתחתית המאג כדי לכבות את הלהבה ע״י הנחת התחתית על שפת הכוס ו״חניקת״ הלהבה. לבסוף למזוג לכוס אולד פאשן, לערבב בעזרת כפית בכוס במידה וכל הסוכר לא נמס.

הבלו בלייזר מזוהה עם ג׳רי טומס, שהיה מומחה הראוותנות. הוא היה הראשון שהבין את חשיבות הבידור ותמיד חיפש דרכים חדשות ומעניינות לרגש את הלקוחות שלו ולעלות הצגה מאחורי הבר. האגדה מספרת שתומס היה מכין את הבלו בלייזר בשני מצבים בלבד. כאשר הטמפרטורה נחתה מתחת למינוס 10 מעלות או כאשר לקוח עם כאב גרון נכנס להתארח אצלו בבר.



Ramos Gin Fizz
רמוס ג׳ין פיז


        כוס הייבול
        45 מ״ל ג׳ין
        20 מ״ל סירופ סוכר
        15 מ״ל מיץ לימון
        15 מ״ל מיץ ליים
        15 מ״ל שמנת
        15 מ״ל חלבון ביצה
        2 דש מרירי תפוז
        1 דש מי זהר (מי תמצית פריחת התפוז)
        סודה לסגירה
        שיטה: ניעור חרישי למשך 2 דק׳. לאחר            מכן לנער עם קרח וסודה במשך 10 דק׳.
        קישוט: טוויסט תפוז.

    הנרי סי.רמוס, המציא את הרמוס ג׳ין פיז בשנת
    1888 בבר שלו, Imperial Cabinet Saloon, בניו
    אורלינס, לואיזיאנה. הוא נקרא במקור ״ניו
    אורלינס פיז״, והוא אחד מהקוקטיילים המפורסמים
    ביותר של העיר עד היום. זמן ניעור של 12 דקות
    ארוכות במיוחד דרשו מעל 20 ברמנים שעבדו
    ביחד, והעבירו את מטלת הניעור מברמן לברמן
    ועדיין נאבקו כדי לעמוד בביקוש.


Margarita (frozen)
מרגריטה קפואה


        כוס מרגריטה
        45 מ״ל טקילה
        30 מ״ל פרי טרי
        15 מ״ל מיץ ליים
        15 מ״ל מי סוכר (או סירופ בטעם פירות)
        שיטה: לערבל בבלנדר
        קישוט: וודג’ לימון, כתר סוכר


Mojito
מוחיטו


        כוס הייבול
        קוביות מחצי ליים (6-8 קוביות)
        8 עלי נענע
        2-3 כפיות סוכר
        60 מ״ל רום סילבר
        10 סודה
        2 טיפות אנגוסטורה
        שיטה: כתישה
        קישוט: פרח נענע

    בתוך הכוס עצמה, בעזרת muddler, יש לכתוש
    את קוביות הליים ביחד עם הסוכר, להוסיף את
    הנענע ושאר המרכיבים ולמלא את הכוס בקרח
    כתוש. לערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד,
    להוסיף מעט קרח כתוש נוסף


Queen’s Park Swizzle
קווינז פארק סוויזל


        כוס הייבול
        6-8 עלי נענע
        90 מ״ל רום דמררה (אחוז אלכוהול גבוה)
        30 מ״ל מיץ ליים
        20 מ״ל סירופ סוכר דמררה עשיר (2:1)
        4-7 דש של אנגוסטורה
        ציוד מיוחד: מקל סוייזל
        קישוט: תפרחת נענע

    שיטה: לתת מכה לנענע ולהכניסה לכוס ההייבול,
    למזוג את המרכיבים (פרט לאנגוסטורה) לכוס.
    למלא את הכוס בקרח גרוס. בעזר מקל סוויזל
    לערבב ולקרר את המשקה עד שנוצרת שכבת קרח
    דקה על המעטפת החיצונית של הכוס. למלא קרח
    גרוס עד סוף הכוס, ולהוסיף את טיפות האנגוסטורה
    כך שתיוצר שכבת צבע עבה.

    קווינס פארק סוויזל נוצר בטרינידד במלון הקווינס
    פארק המפורסם, שנבנה עם מנה גדושה של המוצר
    המפורסם ביותר של האזור, הרום הכהה והמורכב.
    ב-1946 תואר ע״י טריידר ויק (מומחה קוקטיילים
    טרופים) כ-״הצורה המענגת ביותר של הרדמה
    שניתנת כיום״.


Sour
(וויסקי) סאוור קלאסי


        כוס לואובול (או כוס “סאוור”)
        60 מ״ל וויסקי
        30 מ״ל מיץ לימון
        30 מ״ל מי סוכר
        15 מ״ל חלבון ביצה טרי
        דש אנגוסטורה
        שיטה: ניעור חרישי ולאחר מכן ניעור רגיל בשייקר עם קרח
        קישוט: וודג’ לימון, דובדבן

    את הוויסקי ניתן להחליף כמעט בכל משקה
    אלכוהולי אחר (וודקה, ג’ין, אמרטו, פיג’לינג ועוד)
    


Sour
(וויסקי) סאוור (הגרסה הישראלית)


        כוס לואובול
        60 מ״ל וויסקי
        30 מ״ל מיץ לימון
        30 מ״ל מי סוכר
        שיטה: בנייה בלואובול מלא בקרח                וניעור עם שייקר
        קישוט: וודג’ לימון, דובדבן

    את הוויסקי ניתן להחליף כמעט בכל משקה
    אלכוהולי אחר (וודקה, ג’ין, אמרטו, פיג’לינג ועוד)


Gimlet    
גימלט


        כוס מרטיני
        60 מ״ל ג׳ין
        20 מ״ל ליים קורדיאל
        15 מ״ל מיץ ליים
        שיטה: לערבב בכוס ערבוב עם קרח
        קישוט: אין

Fresh Gimlet
פרש גימלט

        כוס מרטיני
        60 מ״ל ג׳ין
        20 מ״ל סירופ סוכר
        30 מ״ל מיץ ליים
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        קישוט: טוויסט ליים


French 75
פרנץ’ 75

        כוס פלוט
        30 מ״ל ג’ין
        10 מ״ל מיץ לימון
        15 מ״ל מי סוכר
        יין מבעבע
        שיטה: לנער בשייקר עם קרח
        לסנן לכוס ולסגור ביין מבעבע
        קישוט: טוויסט לימון
 



Kir
קיר


        כוס יין
        דש קרם דה קסיס
        יין לבן יבש (לסגירה)
        שיטה: בנייה בכוס יין
        קישוט: אין
 


Kir Royale
קיר רויאל


        כוס פלוט
        דש קרם דה קסיס
        שמפניה
        שיטה: בנייה בפלוט
        קישוט: אין
 


נבנה ע"י :    אינטרנט פולפאוור  בניית אתרים   |  עיצוב ע"י  Bee Creations