עולם הליקרים

ליקרים הינם עפ"י רוב, משקאות אלכוהוליים ממותקים, מבוססים על תזקיקים אשר תובלו ונצבעו עד לקבלת משקה בגוון ובטעם הרצוי. תיבול והמתקת התזקיקים יכולה להיעשות באמצעות תבלינים, פירות, תמציות מאכל, צמחים, עשבים ועוד. צביעתו נעשית ע"י צבעי מאכל או באמצעות המתבלים עצמם. 

10% הנחה על קורס הברמנים לפונים עכשיו

שם מלא:

דוא"ל

טלפון:

מתעניין ב:

tag

ישנן מספר שיטות המשמשות לתיבול והמתקת הליקרים:

- השרייה (maceration)- נותני הטעם נתבלים בתוך אלכוהול קר למשך ימים, שבועות, חודשים ולעיתים אף שנים.

- הזרקה (infusion) - נותני הטעם נתבלים בתוך אלכוהול  חם (40-60 מעלות).

- פרקולציה (percolation)- אדי האלכוהול מועברים בלחץ דרך נותני הטעם, להוצאת הטעמים במהירות. התהליך נעשה הן עם אלכוהול קר והן בעזרת אדי אלכוהול.

- זיקוק (distillation) - נותני הטעם מוספים בתהליך הזיקוק ליצירת תזקיק בעל טעם.

- יישון (maturation) - ישנם ליקרים העוברים תהליך יישון או חיתון לפי ביקבוקם.

 

עולם הליקרים נחלק לשתי קבוצות עיקריות:

 

  • ליקרים מובחרים (פרימיום)- ליקרים המיוצרים על בסיס תזקיק איכותי (עפ"י רוב ברנדי או וויסקי) ומחומרי גלם טבעיים. תהליך ייצורם מבוסס על שיטות המתקה ותיבול של התזקיק לאורך זמן ממושך ואף יישון בחביות לעידון ומיזוג הטעמים. לרוב אחוזי האלכוהול של ליקרים אלה יהיו גבוהים (בין 30%-40%). הם מיוצרים תמיד עפ"י מתכון ייחודי אשר בזכותו הופך כל אחד מהם למותג מוכר בעולם.

 

  • ליקרים רגילים -ליקרים המיוצרים ע"י ערבוב של תזקיק נייטרלי (עפ"י רוב תזקיק דגנים או מולסה) בתמציות טעם וריח והוספת ממתיקים וצבעי מאכל. ליקרים אלו בד"כ מיושנים ואחוזי האלכוהול שלהם יחסית נמוכים (15%-30%). ליקרים אלה נפוצים בהכנת קוקטיילים ולעיתים מעורבבים עם משקאות קלים.

 

 

מותגי ליקרים על פי חלוקה למשפחות:

 

ליקרי אניס

 

אבסינט - את האבסינט המציא רופא בגמלאות שהחל לפתח משקה חדש בהשתמשו במרכיבים מקומיים (שוויץ). אבל העדות הראשונה לשימוש בלענה מצוייה נמצאת עוד בתקופת מצרים העתיקה ויוון העתיקה. המתכון הסופי יוצר ב-  1792והכיל בתוכו 15 מרכיבים בוטניים אשר הושרו באלכוהול ניטראלי, בהם לענה, כוכב אניס, שוש (ליקריץ), קמומיל, פטרוזיליה, תרד ועוד.מקורשמו של המשקה, בשמה הלטיני של הלענה – "ארתמיסיה אבסינטיום".המשקה הירוק משך מיד את תשומת  ליבו של מהגר בשם הנרי לואי פרנו שקנה אותו מהרופא או ממישהו שהרופא מכר לו את המתכון. המפעל הראשון הוקם ב-1805. צבעו והשפעותיו הדביקו לו את הכינוי "הפייה הירוקה". האבסינט הפך להצלחה מסחרית בצרפת ואומץ על-ידי הבוהמה הצרפתית. אנשים כמו ואן גוך, רוזוולט, מארק טווין, פיקאסו ואוסקר ווילד שתו את המשקה במהלך המאה ה-19 המאוחרות וצריכת המשקה צברה תאוצה עד כדי כך שממשלות רבות החלו להיות מודאגות מהתוצאות של צרכני אבסינט כבדים. שימוש זה יצר סינדרום שנקרא אבסינטיזם, שאופיין בהתמכרות, התפרצויות זעם מוגברות והזיות. חלק אף האמינו ש"המחלה" היא תורשתית ושההשפעות ההרסניות של שתיית אבסינט יכולות לעבור הלאה לילדיהם של שתייני האבסינט. יש האומרים כי ואן גוך חתך את אוזנו בעקבות שתיית אבסינט. בעקבות מספר תקריות הוצא האבסינט מחוץ לחוק לראשונה בבלגיה בשנת 1905, ואח"כ בשוויץ, ארה"ב ובצרפת  בעקבות תקרית שבה שתיין אבסינט רצח את אשתו וילדיו. עד 1915 אבסינט היה משקה לא חוקי ברוב העולם ורוב אירופה. כיום האבסינט חזר להיות חוקי ברוב העולם, החל משנות ה-90' של המאה ה-20 בעקבות אישור האיחוד האירופי על ייצורו. ב-2007 אושר ייצור ומכירה של המשקה גם בארה"ב. נמצא כי ישנו מרכיב פעיל במשקה שזהה בהרכבו לאחד המרכיבים הפעילים במריחואנה - THC.
רוב מותגי האבסינט כיום מבוססים על זן אירי של הצמח, ארטמיסיה פונטיקה, שלא גורם להזיות, וכמויות הלענה קטנות בהרבה כך שאחוזי האלכוהול הגבוהים שבמשקה מביאים להשפעה מוקדמת וחזקה יותר מזו של הלענה.
צורת הגשה: שוט קפוא
הצורה הקלאסית - מזיגה של מנה בכוס, טפטוף מים קרים דרך קוביית סוכר שמונחת על כפית מחוררת. או מזיגה של האבסינט דרך הסוכר, הדלקה של הסוכר וערבובו במשקה ואז מהילה בכמות מים גדולה יחסית.

 

מותגים: יש מעט מותגים נפוצים של אבסינט בארץ, החלוקה היא בעיקר לפי ארצות מוצא, כשכל ארץ מייצרת אבסינט שונה בתיבול ובהשפעה:טריינט (צרפת),אבסינט שחור (ספרד), אבסנטים מצרפת, אבסנטים מספרדואבסנטים מצ'כיה.
 

פסטיס - ליקרי אניס צרפתיים הנצרכים בד"כ כאפריטיף עם קרח ומים.משקאות הפסטיס (בהגייה צרפתית – פַסטי) יוצרו כתחליף לאבסינט בזמנים בהם האבסינט היה אסור על-פי חוק, 17 שנה אחרי שאבסינט הוצא מחוץ לחוק. ההבדלים העיקריים ביניהם הוא שהפסטיס חסר בלענה (ארטימיסה אבסינטיום), הוא מתובל בכוכב אניס ושורש ליקריץ שמקורם במזרח, בעוד אבסינט מתובל בתבלין אירופאי שנקרא אניס ירוק. בנוסף, פסטיס תמיד יכיל סוכר עד רמה מקסימלית של 100 גרם סוכר לליטר משקה.
המילה פסטיס מקורה במילה צרפתית שפירושה – מזיגה, ערבוב ,"pastich”.על-פי רוב מבוססים משקאות הפסטיס על אלכוהול דגנים ניטראלי וחברות רבות מוסיפות ומתבלות במתבלים נוספים כפלפל לבן ושחור, אנג'ליקה וציפורן.

 

מותגי פסטיס:

 Berger pastis- קרוי על שמו של שוויצרי בשם ברג'ה שהחל לייצר את משקה האניס במרסייל ב-1923, כאשר הוטל איסור על ייצור משקאות אניס בצרפת. מיוצר כמשקה לבן (תיבול באניס בלבד) וכזהוב (תיבולים נוספים). חוזק: 45%.

Pastis 51- הושק לראשונה ב-1951 תחת השם המטעה ‘perno 51’ שהביא את ציבור השתיינים לסבור שמדובר בפרנו ב-51%, ועקב כך שונה שמו. מיוצר בתיבול ליקריש, כוכב אניס ושומר. חוזק: 45%.
 

Pernod- פרנו מיוצר בעזרת כוכב אניס ושומר מתוספים ב-14 צמחים שונים, ביניהם קמומיל, כוסברה וורוניקה. בשונה מהפסטיסים הצרפתיים האחרים לפרנו נוכחות ליקרישית נמוכה. חוזק: 40%.
 

Ricard- המותג הנמכר ביותר באירופה והשלישי במכירותיו בעולם, הושק לראשונה ב-1932. ליקריש, כוכב אניס ושומר מושרים בתזקיק ניטראלי ומומתקים בעזרת קרמל. חוזק: 45%.
 

סמבוקה- ליקר אניס איטלקי, מתובל בשמני כוכב אניס אחרי הזיקוק, ומתוסף בסוכר. מקור השם הוא בצמח הסמבוק (שוֻמַר). מגיע במספר צורות: הלבן הבסיסי, סמבוקה שחורה, כחולה ואדומה (שני האחרונים פחות נפוצים). בנוסף יש סמבוקות מתובלות בתבלינים דומיננטיים נוספים כגון וניל. נהוג להגיש נקי או על קרח, או עם פולי קפה ומדליקים.

ליקרי אפריטיף איטלקיים (bitter) - ליקרי אפריטיף המבוססים על תזקיקים ניטרליים ומתובלים בנותני טעם מרים.

CAMPARI  - האפריטיף המר המפורסם בעולם. מיוצר באיטליה ונושא את שמו של גספארה קמפרי. הקמפרי מכיל 68 מתבלים שונים הנשמרים בסוד כבר יותר מ-150 שנים וידועים רק לנשיא החברה, בהם קליפות הדר, מנטה, אשכוליות אדומות ועוד רבים וטובים. המשקה מכיל בין 20-28% אלכוהול (תלוי במדינה אליה הוא משווק).

 

CYNAR- מקור השם הוא במילה "CYNARIA" - תמצית המופקת מעלי ארטישוק. אפריטיף איטלקי זה מתובל בין השאר בארטישוק, זנגביל וקליפות הדרים, ומכיל 16%אלכוהול בלבד.

 

APEROL- אפריטיף איטלקי שצבעו וטעמו הייחודי מתקבל כתוצאה מערבוב של צמחים ושורשים שונים. הוא מכיל 11% אלכוהול ונהוג להגיש אותו בדרך כלל בכוס הייבול ולשלבו עם משקה קל.

 

משפחת הדז'סטיפים

ליקרים הנשתים אחרי הארוחה שהחלו בתור תרופות לפני שיצאו לשוק כמשקאות אלכוהוליים. הדז'סטיפים מאופיינים ב4 תכונות עיקריות:בעלי אחוזי אלכוהול גבוהים, בעלי אחוזי סוכר גבוהים (מעל ל-100 גרם סוכר לליטר), בעלי אפטרטייסט ארוך, מתובלים בעשבים שמסייעים בתהליך העיכול.

 

Chartreuse/ שרטרז - ליקר צמחים צרפתי המיוצר לפי נוסחה סודית בה מחזיקים שלושה נזירים שרטרזיים אשר מפקחים על מלאכת ייצור המשקה. המשקה המקורי, שנוצר לראשונה במאה ה-17 כמשקה חיים, נמכר בבקבוקים מיניאטוריים, מכיל 71% אלכוהול ומוגדר בצרפת כמשקה רפואי. כיום, ניתן למצוא בברים ברחבי העולם את שני צאצאיו: chartreuse verte (green)- השרטרז הירוק, החזק ביותר בטעמו ובחוזקו. Chartreuse jaune (yellow)- השרטרז הצהוב, מתקתק וקליל יותר בטעמו. צבעי השרטרז מגיעים מערבוב ייחודי של העשבים שמקנה לו את הצבע בצורה טבעית. תהליך הייצור כולל חלוקת המתבלנים ל-7 קבוצות - 4 מזוקקות ו-3 מושרות - ומבוסס על תזקיק ענבים. לאחר ערבוב התוצרים הם עוברים יישון בחביות עץ.חוזק: 55% (ירוק) 40% (צהוב).

 

Underberg/אונדרברג - משקה מריר שוויצרי משווק בבקבוקים מיניאטוריים של 20 מ''ל, ומכיל רשימה ארוכה של עשבים מ-43 מדינות, מים מזוקקים ואלכוהול נייטרלי. יצרניו מבטיחים כי המשקה יעיל בסיוע פעולות העיכול והוא משווק תחץ הכותרת "after a good meal". חוזק: 44%.

 

Averna amaro/אוורנה אמרו - ליקר עשבים ארומטי מריר שהוכן באיטליה ב-1868 עבור סלווטור אוורנה ע"י נזירי מסדר "הרוח הקדושה" שהיו ידועים בידענותם בעשבי מרפא. עם השנים הפך לאמרו המוכר ביותר באיטליה.חוזק: 35%.

 

Straga/סטרגה - אחד הליקרים האיטלקיים המוכרים בעולם, המכונה גם כליקר המכשפות ("סטרגה"- מכשפה באיטלקית עממית). מדובר בליקר צמחים ועשבים המתובל ב-70 צמחי תבלין ועשבים שונים וצבעו הזהוב נובע מתיבול בזעפרן. המשקה נרקח לראשונה ב-1860 ע"י סוחר יין מדרום איטליה והאגדה מספרת שזהו שיקוי אהבה של מכשפות שנועד לאחד לנצח זוגות אוהבים. חוזק: 40%.

 

Becherovka/בחרובקה - הליקר הצ'כי הלאומי מכיל קינמון, ציפורן, אגוזים ועשבים שונים. הומצא ע"י רופא אנגלי ב-1805 בחצר הקיסרות, כתרופה לבעיות קיבה.חוזק: 38%.

 

Fernet branca/פרנט ברנקה - ליקר עשבים מריר אשר יוצר לראשונה ע"י משפחת האצולה האיטלקית branca di romanicoב-1845. הליקר מבוסס על 30 סוגים שונים של עשבים ושורשים, בהם קמומיל וזעפרן. הוא מיושן בחביות אלון סלובניות למשך שנה. ב-1965 הושק מותג נוסף של החברה תחת השם branca menta.חוזק: 40%.

 

Jegermeister/ייגרמיסטר היגר הגרמני הוא אחד הדז'סטיפים המוכרים בישראל ועשוימ-56 סוגים שונים של עשבים, פירות ותבלינים, המושרים בתזקיק למשך מספר שבועות ומיושנים בחביות עץ אלון לפני ערבובם. הוא מיובא לארץ בחוזק של 35% אלכוהול כשברוב מדינות העולם הוא מכיל 40% אלכוהול, וזאת בעקבות סקר שוק שקבע כי לחיך הישראלית יתאימו פחות אחוזי אלכוהול. חוזק: 35%.

 

Ramazzoti amaro/רמזוטי אמרו - דז'סטיף שהומצא באיטליה ב-1815 ע"י מומחה צמחים איטלקי בשם אוזאנו רמזוטי. מתובל ב-33 מיני עשבים שונים, בהם קליפות הדרים. בארץ נוטים להשוות בינו לייגרמייסטר על אף השוני ביניהם.חוזק: 30%.

 

Unicum zwack/אוניקום צוואק - ליקר עשבים זה יוצר בהונגריה ע"י רופא חצר הקיסרות האוסטרו-הונגרית ב-1790, יוזף צווואק. הוא מכיל 40 סוגים שונים של שורשים ועשבים ועובר יישון של 6 חודשים. האגדה מספרת שכשאר טעם הקיסר את המשקה המריר הוא קפץ לפתע על רגליו וקרא: "dasz iss unicum" - "זה מיוחד", מכאן שמו של המשקה.חוזק: 40%.

 

ליקרי עשבים מתובלים:

 

Benedictine/בנדיקטין - ליקר עשבים שהוכן לראשונה בנורמנדי שבצרפת ע"י נזיר בנידיקטי ב-1510. בין 27 הצמחים המעורבים בייצורו, ניתן למצוא אנג'ליקה, אזוב, ציפורן, משמש ותימין. את המרכיבים מחלקים ל-4 קבוצות. 3 מהן עוברות זיקוק ואחת מושרית למתן הטעמים. לאחר מכן עובר המשקה יישון של שנתיים. קוקטייל הבנדיקטין המפורסם: B&B, המשלב בנידיקטין וברנדי, הומצא ב-1937 ע"י ברמן ה-club21בניו יורק, והפך מיד להצלחה מסחררת, עד שהוחלט לשווקו בבקבוק נפרד של בנידיקטין הנושא את שמו. חוזק: 40%.

 

ליקר Y-הליקר המיוצר בישראל מורכב על בסיס תזקיק מולסת קנה סוכר, בו מושרים פלפל צ'ילי אדום מזן ניו מקסיקו, קינמון, תבלינים ועשבי תיבול נוספים. בכל בקבוק ישנו פלפל צ'ילי אדום שלם הקובע את טעמו הסופי. חוזק: 40%.

 

ליקר Yירוק- ליקר ישראלי מבושם, מתובל מפולפל ואניסי, בעל חריפות מעודנת המושגת ע"י פלפל ירוק חריף, תבלינים ועשבי תיבול, בהם גם כוכבי אניס. חוזק: 30%.

 

ליקרים על בסיס וויסקי:

ליקרים אלו הם למעשה וויסקי ממותק ומתובל. מאחר שטעם הוויסקי בולט מאוד בליקרים אלו, נהוג להגישם בכוס לואו בול. כמו כן, ניתן להוסיף קרח על מנת לעדן את המתיקות החזקה.

 

Liquer glenfiddich/גלנפידיך ליקר- ליקר סקוטי המבוסס על הוויסקי סינגל מאלט glenfiddich(וויסקי הסינגל מאלט הראשון שהוצא לשוק העולמי), ומכיל דבש ותמציות צמחים. חוזק: 40%.

Drambuie/דרמבויי - הליקר הסקוטי המפורסם, מבוסס על תערובת וויסקי סקוטי (חלקם אף סינגל מאלטים בני 15-17 שנה), דבש ותמציות צמחים סודיות. מקור שמו בביטוי הגאלי "an dram buidheash", שפירושו "the drink that satisfies". מיוצר כיום גם בגירסת: "drambuie black ribbon" על טהרת וויסקי פרימיום בן 15 שנה. חוזק: 40%.

Irish mist/אייריש קרים- ליקר דבש המבוסס על וויסקי אירי ועשבים, המופק מפרחי שיח האברש וצמחי תבלין ומיוצר ע"י מזקקת טולמור. לטענת יוצריו, המשקה מבוסס על מתכון אירי מסורתי בן 1000 שנים והוא היה הליקר האירי הראשון לייצור מסחרי. חוזק: 35%.

Sauthern comfort/סאותרן קומפורט - הליקר האמריקאי המפורסם שנולד ב-1874 בניו אורלינס. באותם הימים נהגו למזוג בסלונים (הברים של פעם) וויסקי אמריקאי ישירות מהחבית. M.W.heron, בעל בר מקומי, המציא את הסאותרן קומפורט כשתיבל את הוויסקי שלו במטרה להפוך אותו לקליל יותר. הסאותרן קומפורט מתובל לפי רשימה סודית של מעל ל-100 נותני טעם, כשהדומיננטי והידוע שבהם הינו האפרסק. ג'ניס ג'ופלין נודעה בחיבתה העזה לליקר זה. כיום הסאותרן קומפורט הרגיל אינו מבוסס על וויסקי, אך ישנן שתי גירסאות נוספות של הליקר שכן מכילות וויסקי: סאותרן קומפורט ריזרב - תווית כסופה, המיוצר עפ"י המתכון המקורי, על בסיס וויסקי בורבון ומיושן כ-6 שנים; וסאותרן קומפורט פרוף 100- תווית שחורה - המכיל 50% אלכוהול. חוזק: 40%.

 

ליקרים על בסיס ברנדי וקוניאק:

ליקרים אלו מבוססים על ברנדי כלשהו ומושרים בפירות ועשבים, מאופיינים במתיקות ואחוזי אלכוהול גבוהים. ליקרים אלו יוגשו בסניפטר בצורתם הנקייה.

 

Xante/סנטה - ליקר אגסים שוודי על בסיס קוניאק שהושק ב-1995. חוזק: 38%.

Grand marnier/גרנד מרינייה- ליקר תפוזים צרפתי על בסיס קוניאק, בעל עניבה אדומה. טעם התפוז מגיע מזני תפוזים קריביים מרירים. מיץ התפוזים מעורבב עם הקוניאק ולאחר תקופת חיתון עובר זיקוק נוסף, המתקה ויישון סופי. גרסה נוספת -  בעלת צווארון צהוב cordon jaune- על בסיס ברנדי משובח. חוזק: 40% (האדום והצהוב)

Mandarine napoleon/מנדרין נפוליאון- ליקר מנדרינות בלגי על בסיס ברנדי משנת 1892, מזוקק ממנדרינות "טנג'רין" סיציליאניות ומיושן לפחות שנתיים בחביות עץ אלון. מעורבב עם משקה המופק מצמחי תבלין ולבסוף עם קוניאק מדרגת XO. חוזק: 38%

Meukow/מיוקו(וניל) - ליקר קוניאק צרפתי בטעם וניל, המופק באמצעות יישון הקוניאק "מיוקוב" עם מקלות וניל בחביות עץ אלון. בסוף תקופת היישון מדולל לרמת אלכוהול של 30% כך שמתקבל ליקר מתוק ונעים לכל חיך, בעל ארומת וניל. חוזק: 30%.

 

ליקרים על בסיס ג'ין:

ליקרים בעלי מסורת אנגלית המעורבבים לרוב בקוקטיילים או נשתים עם תוסף.

 

Plymouth sloe gin-ליקר שזיפי בר על בסיס ג'ין, המיוצר באנגליה. מיצוי טעמם וניחוחות של שזיפי הבר בג'ין היא מסורת אנגלית רבת שנים. טעמם המתוק והמריר של שזיפי הבר מתמזג להפליא עם טעמו היבש והארומטי של הג'ין. חוזק: 26%.

Bols sloe gin- ליקר שזיפי בר על בסיס ג'ין המיוצר באנגליה על ידי חברה המייצרת מגוון רחב של סוגי אלכוהול , בהם מותג הסלואו ג'ין המפורסם. חוזק: 35%.

 

ליקרים על בסיס טקילה:

Agavero/אגברו- ליקר על בסיס טקילה, המיוצר במקסיקו מאז 1857. הליקר מיוצר במזקקת "לוס קמיצ'נס" השייכת לחברת jose cuervo, המייצרת את מותג הטקילה המפורסם בעולם "חוזה קוארבו". ייצור הליקר מבוסס על השריית גבעולי ועלי צמח ה"דמיאנה" בתערובת של טקילות 100% אגבה כחולה ברמות רפוסדו ואנייחו. שמו של ליקר אגברו נגזר מצמח האגבה. חוזק: 32%

 

ליקרי שקדים ואגוזים:

Disaronno orginale amaretto/אמרטו דיסרונו- ליקר שקדים וגלעיני משמש, המיוצר ע"י חברות איטלקיות רבות, שכולן טוענות לבכורה בייצורו. למרות זאת, מותג האמרטו המפורסם והיוקרתי ביותר נקרא "disaronno amaretto" והוא הליקר האיטלקי הנמכר ביותר בעולם. חוזק: 28%.

Lazzaroni 1851 amaretto/אמרטו לזארוני- ליקר אמרטו איטלקי שכמו שמו, מיוצר החל ממחצית המאה ה-19. חוזק: 24%.

Frangelico/פרנג'ליקו - ליקר בתיבול אגוזי לוז קלויים, קקאו, קפה, וניל וצמחי תבלין, המיוצר בצפון איטליה ומיושן בחביות עץ אלון. מקורו של הליקר הוא בנזירים שחיים בצפון איטליה מזה כ-300 שנה ומייצרים ליקרים מפירות הגדלים סביב המנזרים. הבקבוק מעוצב בצורת נזיר עומד ששרוך לבן קושר את גלימתו סביב המותן. הליקר פופולארי מאוד כתוסף לקפה או מרכיב לקוקטיילים. חוזק: 24%.

 

ליקרים טרופיים:

מקורים בארצות טרופיות חמות והם מאופיינים בגוון טעמים מתוקים ומיוחדים בזכות מגוון פירות טרופיים המשמשים בייצורם - בננה, אננס, קוקוס, פאפאיה, מנגו וכו'.

 

Malibu/מליבו- ליקר הקוקוס המפורסם בעולם המעורבב עם תמציות קוקוס המוכנות מקליפתו ומימיו של הפרי. הרום הלבן מיוצר בברבדוס ומגיע במגוון טעמים. חוזק: 21%.

Passoa/פסואה- ליקר פרי התאווה פסיפלורה המיוצר בצרפת, ושהושק לראשונה בהולנד ב-1986. כיום מהווה הליקר את מותג הליקר השני בגודלו במדינה, ומכונה גם ליקר התשוקה. חוזק: 20%.

Pisang ambon/פיזנג- ליקר הולנדי המיוצר בעזרת בננות ירוקות, פירות טרופיים ועשבים, עפ"י מתכון אינדונזי עתיק. משמעות שמו - "אי הבננה". חוזק: 21%.

Midori/מידורי- ליקר מלון יפני, הידוע בזכות צבעו הירוק. הליקר מיוצר משנת 197 ושווק באופן ניסיוני בניו יורק. כיום מיוצר במקסיקו. עשוי מ"מלון הדבש"- מלון קטן ומאוד מתוק. השם מידורי: ירוק ביפנית. חוזק: 20%.

Betida de coco/בטידה דה קוקו- ליקר קוקוס המיוצר באיטליה עפ"י מתכון ברזילאי, על בסיס אלכוהול נייטרלי. הליקר המקורי מיוצר ע"י חברת "מנגרוקה" ונרקם במרקם חלבי וצבע לבן. חוזק: 16%.

Pina colada/פינה קולדה- קוקטייל מבוקבק תוצרת האיים הקריביים, המכיל רום בהיר, חלב, קוקוס ואננס. זהו בעצם קוקטייל שיוצר להנאת התיירים שביקרו באיים הקריביים ובברזיל, ופופולארי מאוד בקרב התיירים האמריקאיים ובשנות ה-80 בארץ. חוזק: 14.5%.

 

ליקרי פירות:

ליקרים המיוצרים כמעט מכל פרי המכיל סוכר - תפוז, משמש, אפרסק, אגס, קיווי, ליצ'י, פסיפלורה וכו'

 

Cherry heering/צ'רי הרינג- המפורסם ואיכותי מכל ליקרי הדובדבנים. מיוצר בדנמרק מאז 1818 עפ"י המתכון של פיטר הרינג ומכאן שמו. בייצורו מועכים את גלעיני הדובדבנים ומשרים אותם בתזקיק מיושן כ-3 שנים בחביות עץ אלון בשיטת ה"סולרה", המעניקה לליקר מהירות וטעם ייחודי. חוזק: 25%.

Chambord/רויאל שמבורד - ליקר המפורסם והאיכותי מכל ליקרי הפטל, מיוצר מ-1655 בצרפת. ליקר זה מבוסס על מיצי פירות פטל שחורים המושרים בברנדי, תמציות טבעיות המופקות מאוכמניות ודומדמיות למיניהן. הליקר מתובל במבחר תבלינים, קליפות אגוז, מוסקט, קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, וניל וקליפות הדרים. המתקה בדבש וחיתון קצר בחביות לפני הבקבוק. חוזק: 16.5%.

Parfait amour/פרפה אמור- ליקר הדרים, וניל, שקדים ומי ורדים. מיוצר ע"י מגוון חברות ליקרים. "פרפה אמור" הוא ליקר שפותח במחוז לוריין שבצרפת והפך למשקה קינוח פופולרי. פירוש השם: "אהבה מושלמת" בצרפתית. חוזק: 25%.

Lichao/ליצ'או - מבוסס על מיץ המופק מפרי הליצ'או המיובא מארץ מוצאו סין. בשונה מליקרים אחרים מסוגו מכיל ליקר הצרפתי תמציות טבעיות ללא שימוש בחומרים סינטטים. הוא מאופיין בטעמים מתוקים ומשמש כבסיס למגוון קוקטיילים. חוזק: 23%

 

ליקרי תפוזים:

Curacao/קירסאו- ליקר תפוזים המיוצר ע"י מגוון חברות ליקרים. במקור נוצר באי הקריבי קירסאו מקליפות התפוזים המקומיים שנחשבים לאיכותיים מאוד - תפוזים קטנים בעלי קליפה בשרנית ושמנונית. ליקר הנועד בעיקר לקוקטיילים ומוכר יותר בצבעו הכחול. חוזק: .16%-25%

Triple sec/טריפל סק - ליקר תפוזים המיוצר ע"י מגוון חברות ליקרים. טריפל סק מזוקק שלוש פעמים בכדי לטשטש את המתיקות האופיינית לפרי ההדר. פירות השם מצרפתית: "טריפל" = משולש, "סק" = יבש (חסר מתיקות או יבש פי שלושה). מיועד לקוקטיילים. חוזק: 20%-40%.

Cointreau/קואנטרו- ליקר תפוזים על בסיס תזקיק נייטרלי מ-1849, המיוצר בצרפת על בסיס קליפות תפוזים מסוגים שונים מכל רחבי תבל. מזוקק פעמיים בזיקוק דודי כשהקליפות מושרות בתזקיק. ליקר התפוזים המפורסם והנמכר ביותר בעולם. חוזק: 40%.

Grand marnier/גרנד מרינייה - ליקר תפוזים צרפתי על בסיס קוניאק, בעל עניבה אדומה. טעם התפוז מגיע מזני תפוזים קריביים מרירים. מיץ התפוזים מעורבב עם הקוניאק ולאחר תקופת חיתון עובר זיקוק נוסף, המתקה ויישון סופי. גרסה נוספת בעלת צווארון צהוב cordon jaune- על בסיס ברנדי משובח. חוזק: 40% (האדום והצהוב).

 

ליקרי קפה ושוקולד:

Kahlua/קלואה- ליקר הקפה המפורסם בעולם שמקורו במקסיקו ומיוצר ע"י ערבוב פולי ערביקה קלויים, וניל ותבלינים בתזקיקי קני סוכר. בעל מרקם סמיך במיוחד. חוזק: 26.5%.

Sheridans/שרידנ'ס - ליקר המגיע בבקבוק המחולק לשניים: צידו האחד מכיל ליקר שוקולד וקפה שחור, ואילו צידו השני מכיל ליקר וניל ושמנת. על התווית מצוין ביטוי לטיני: "unitate fortior", שמשמעו: "כוח ע"י איחוד". לבקבוק מכניזם המאפשר מזיגה בשכבות ביחס של 2:1, כשהקרם הלבן צף מעל המשקה השחור. תוצרת: אירלנד, חוזק: 17%-26%.

Tia maria/טיה מרייה- ליקר קפה ג'מייקני המיוצר על בסיס רום כהה בן 5 שנים לפחות ומתובל בפולי קפה מזן blue mountain, וניל ונותני טעם נוספים. חוזק: 26.5%.

Tia lusso/טיה לוסו - טיה לוסו הינו ליקר קפה ושמנת על בסיס רום ג'מייקני, שהושק לראשונה ב-2002. הליקר משווק בבקבוק כחול הדומה לבקבוק הטיה מריה, ומיוצר ע"י אותה קבוצת משקאות. תוצרת: allied domeq- קבוצת משקאות עולמית, חוזק:% 17.5.

Godiva/גודייבה - ליקר שוקולד מבלגיה מ-1926. החברה גודייבה נחשבת לחברה המייצרת שוקולד מובחר ואיכותי, וליקרי הגודייבה מיוצרים ב-3 גרסאות, על בסיס השוקולד המובחר שמייצר המפעל: ליקר שוקולד חלב (בקבוק כהה), ליקר שוקולד קפוצ'ינו (בקבוק חום), ליקר שוקולד לבן (בקבוק לבן). חוזק: 17%.

 

 

ליקרי שמנת

ליקרים אלו מאופיינים בטעמי שמנת שלראשונה יוצרו באירלנד על ידי האחים בייליס. עקב ריבוי יתר של שמנת באותה תקופה באירלנד, הממשלה פנתה ליזמים ברחבי המדינה למציאת פתרון שיאפשר לנצל את כמויות העודף של השמנת.
האחים בייליס המציאו שיטה שבה עירבבו וויסקי אירי, שמנת אירית וקקאו ליצירת ליקר שמנת בשם "אייריש קרים". זוהי הייתה תחילת דרכם של ליקרי השמנת בעולם. ריכוזם של כל ליקרי השמנת הוא 17% אלכוהול.

 

Baileys- original irish cream/בייליס - נוצר לראשונה ב-1947 באירלנד, כתוצאה מהצלחתם של האחים ביילי לערבב ויסקי אירי, קקאו ושמנת טריה, מבלי להחמיץ את השמנת. מומלץ להחזיקו בטמפרטורה נמוכה מ-25 מעלות לאחר הפתיחה. ה"בייליס" נפוץ בקוקטלי השמנת כגון "אורגזמה". חוזק: 17%.

Dooleys/דולי'ס- ליקר טופי, קרמל ושמנת אשר הושק לראשונה בגרמניה ב-1999.חוזק: 17%.

Amarula wild fruit cream/אמרולה- נוצר לראשונה בדרום אפריקה ב-1974 כתוצאה מהצלחתם של האחים ביילי. ה"אמרולה" הינו פרי הגדל בדרום אפריקה על עצים בספארי. פילים המצויים בספארי נוגחים בעצים ומפילים את פירות ה"אמרולה" על הקרקע. כתוצאה מהנפילה הפרי נפתח ונוצרת תסיסה טבעית המייצרת אלכוהול שעליו מבוסס הליקר. חוזק: 17%.

 

שנאפס

Akvavit- המילה akvavit, בדומה למילה ויסקי, מקורה במושג מי החיים בלטינית "aqua vitae", והיא מתארת קבוצה של תזקיקים לבנים מתובלים הנפוצים בארצות סקנדינביה ובמיוחד בדנמרק. המשקה מזוקק מתפו"א או מדגנים, ולאחר מכן עובר זיקוק נוסף עם נותני טעם, החייבים לכלול קימל. בהגדרתו חייב האקוואויט להכיל 38% אלכוהול לפחות.

 

Schnapps/שנאפסים

השנאפסים הם תזקיקי דגנים מתובלים, המגיעים מארצות אירופה הצפונית: גרמניה, הולנד, דנמרק, פינלנדיה וכו'. כיום משמשת המילה שנאפס לציון ליקרי פירות מחוזקים, המכילים אנטי פריז המוגשים מתוך המקפיא. נהוג להגיש בשוט.

 

Alborg akvavit/אקוואויט - מותג האקוואויט הפופולרי בעולם, הקרוי על שם האירית הדנית שבה יוצר לראשונה ב-1846. מיוצר במספר גרסאות בתיבולים שונים. תוצרת: דנמרק, חוזק: 42%.

Aftershock/אפטר שוק- שנאפס המיוצר ב-jim bimארה"ב, שהתפרסם בטעם הקינמון החזק שלו ובתחושת קור המחליפה את חריפות האלכוהול הראשונית (ומכאן מקור השם). קיימים עוד שלושה טעמים נוספים: אפטרשוק כחול בטעם הדרים, אפטרשוק שחור בטעם פירות יער ואפטרשוק כסוף בטעם מחשמל (גימיק שיווקי). חוזק: 40%.

Goldschlager/גולדשלאגר- שנאפס קינמון צלול ובו צפים עלעלי זהב 24 קראט. תוצרת: שוויץ, חוזק: 40%.

Barenjager/בארנייגר - שנאפס דבש גרמני, שלמעשה הוא שיכר דבש מסורתי מהמאה ה-15. מבוסס על וודקה, דבש שמיובא מהרי מקסיקו וצמחי תבלין. פירוש השם מגרמנית "צייד הדובים". (ברן= דוב ייגר= צייד), וללא קשר לדז'סטיף הגרמני ייגרמיסטר. חוזק: 35%.

Bad apfel/בד אפל - ליקר תפוחים גרמני סמיך, המחוזק בתמצית מייפל קנדי איכותי. חוזק: 41%.

Artic/ארטיק -סדרת ליקרי פירות המוגשים בד"כ כשנאפס. הסדרה מתאפיינת במגוון טעמים ובבקבוק מוארך בעיצובו של מעצב המכוניות הנודע, ברטונה. תוצרת: איטליה, חוזק: 25%.

Berentzen apfel corn/ברנטצ'ן- שנאפס תפוחי עץ המבוסס על קורן (תזקיק חיטה גרמני). מיוצר גם בגרסת ה-saurer apfelהיבשה יותר וה-winter apfel, המתובל בקינמון. תוצרת: גרמניה, חוזק: 16%-20%.

f.d.- סדרת שנאפסים במגוון טעמים רחב. תוצרת: בלגיה, חוזק:22%.

Feigling/פיג'לינג- ליקר תאנים גרמני על בסיס וודקה, המתובל בחומצות הדרים. חוזק: 20%.

Fidg/פידג'- ליקר שנאפס תאנים גרמני, המיוצר בשיטות ייצור זולות יותר מהפיג'לינג, אך טעמו כמעט זהה לו.  הסדרה כוללת טעמים נוספים - אבטיח ואננס. חוזק: 20%.

 

 

רוצים לדעת עוד על עולם האלכוהול ועל ליקרים? הרשמו כבר עכשיו לקורס ברמנים של זמן אמיתי

נבנה ע"י :    אינטרנט פולפאוור  בניית אתרים   |  עיצוב ע"י  Bee Creations