וודקה

מומחי זמן אמיתי לוקחים אתכם למסע מרתק בעולם הוודקה

אחד מכל ארבעה משקאות הנשתים בעולם מכיל וודקה.הוודקה היא תזקיק צלול המיוצר מכל חומר גלם המכיל עמילן או סוכר, עובר סינון ואינו מיושן.

דיון על מקור המשקה גורם לוויכוחים רבים בין פולין ורוסיה, הטוענות כל אחת שהיא-היא מולדת המשקה.

הן ברוסית (VODKA) והן בפולנית (WODKA) - משמעות השם הינה: 'מים קטנים' ובשתי המדינות מהווה הוודקה המשקה הלאומי.

הוודקה הפולנית מיוצרת על-פי רוב משיפון ותפו"א, בעוד שבשאר העולם מיוצרת הוודקה ממגוון רחב של דגנים וממולאסה (סירופ קנה סוכר).

על אף שאיפתה של הוודקה לצלילות מירבית, טעמה יושפע מחומר הגלם המשמש לייצורה, ממקור המים שבה ומתהליך הייצור. השאלה מאיזה חומר גלם תתקבל וודקה טובה יותר מהווה מקור לויכוחים ועימותים בין יצרנים שונים ממדינות שונות.

10% הנחה על קורס הברמנים לפונים עכשיו

שם מלא:

דוא"ל

טלפון:

מתעניין ב:

tag

תהליך ייצורה של הוודקה מתחיל בהתססת חומר הגלם ובזיקוק. רוב יצרני הוודקה משתמשים בשיטת הזיקוק הרציף והתעשייתי, המאפשר מספר זיקוקים בתהליך אחד.

 

כתוצאה מהזיקוק הראשון מתקבל נוזל עכור ובעל איכות ירודה המכיל מזהמים שונים ורעלנים. הזיקוק השני והשלישי יפחיתו את כמות המזהמים והרעלנים, אך לא באופן מוחלט, ולכן, מרבית יצרני הוודקה המודרניים יסננו את המשקה בתום הזיקוק.

בתהליך הסינון, שהינו המפתח לוודקות הטהורות בנות זמננו, שאיפתם של יצרני הוודקה היא להפטר מכל המזהמים ורובם אף שומרים בסוד את אופן התהליך. מטרתו האולטימטיבית של תהליך הסינון הינה להשיג משקה המורכב מאלכוהול טהור וממים בלבד ולכן, ככל שתכיל הוודקה פחות רעלנים, כך תיחשב טהורה ואיכותית יותר.

שיטת הסינון המודרני, בה מסונן המשקה דרך שכבות פחם פעיל, הומצאה בסוף המאה ה-19 ברוסיה ומשמשת כיום את מרבית היצרנים. לאחר הסינון עוברת הוודקה דילול במים. איכות המים ומקורם הינם קריטיים בקביעת איכות הוודקה וטעמה הסופי והם שמייחדים מותג אחד מאחר.

 

היצרנים נוטים, על פי רוב, להשתמש במי האיזור בו מיוצרת הוודקה וכמעט תמיד יעבירו את המים תהליך טיהור נוסף לפני השימוש בהם.

בשנים האחרונות חלה עלייה דרמטית במידת הפופולריות של הוודקות בטעמים, אותן ניתן לייצר במספר דרכים. חלק מהחברות מוסיפות תמציות של טעם וחלקן מוסיפות לוודקה רק תמציות ריח ומעט סוכר ובכך שומרות על האחוז האלכוהולי הגבוה של הוודקה. כמו כן ניתן לתבל את הוודקות בעשבים וצמחים שונים. שייטת תיבול זו מוכרת בפולין מאות שנים וכיום ניתן למצוא בכל בר מותגי וודקות בטעמים מיצרנים שונים.

 

וודקה סופר פרימיום

התפתחות נוספת בעולם הוודקה היא וודקה סופר פרימיום. יש לציין קודם כל שסופר פרימיום איננה הגדרה מקצועית המצביעה על סוג מסויים של וודקה, אלא שם גנרי שמציין יוקרה ואיכות גבוהה יותר של וודקה אותה ניתן להשיג על ידי בחירת חומרי גלם איכותיים יותר, זיקוק איכותי יותר, סינון מוקפד יותר - ובאופן כללי ככל שהוודקה תהיה יותר ניטראלית בטעמה ויותר חלקה מבחינת הטקסטורה שלה - כך היא תהיה איכותית יותר. כמובן ניתן יהיה לראות זאת כבר על ידי הבקבוקים שבדרך כלל העיצוב שלהם מציין יוקרה ואיכות.

 

מותגי וודקה מובילים:

 

שבדיה

 

  • Absolut/ אבסולוט - וודקה שבדית שמקורה ב-1879 ומיוצרת בעיירה השבדית אהוס מחיטה שבדית. לתזקיק הניטראלי בעל 95% מוספת כמות קטנה של תזקיק נוסף, חלש יותר ומעט פחות טהור, המיוצר מתערובת ייחודית של דגנים ואחראי לטעמה המאפיין של הוודקה. אבסולוט איננה עוברת סינון. לקראת שיווקה, ב-1979, מחוץ לגבולות שבדיה, עוצב הבקבוק מחדש בהשראת בקבוק תרופות שבדי עתיק ובעזרת קמפיין פרסום מבריק הפך המשקה במהרה לאחד המותגים הנמכרים בעולם.סוגים: 40% (תוית כחולה), 50% (תוית אדומה), לימון, פלפל חריף, אוכמניות, מנדרינות, וניל, פטל, אגס, מנגו ועוד.הוודקה סופר פרימיום מבית אבסולוט נקראת - level
  • Svedka/סבדקה - וודקה שבדית עשויה 100% חיטה, מזוקקת 5 פעמים במשך 40 שעות על מנת להגיע לטעם ניטרלי.סוגים: קלמנטינות, וניל, לימון ופטל.

 

פולין

 

  • Chopin/שופן -וודקת סופר פרימיום פולנית אשר הושקה ב-1993 ומיוצרת מתפו"א ומזוקקת ארבע פעמים. המותג נושא את שמו של הקומפוזיטור הגדול, למרות מחאת משרד התרבות הפולני. סוגים: 40% סופר פרימיום בלבד.

 

  • Luksusowa/לוקסוסובה -וודקה המיוצרת מתפוחי אדמה הגדלים לאורך חוף הים הבלטי, מזוקקת שלוש פעמים ומסוננת דרך פחם. משמעות השם: “luxury vodka”. סוגים: 40%.

 

  • Wyborowa/וויברובה -מותג הוודקה הגדול בפולין. מיוצרת משיפון, מזוקקת פעמיים בדודים קטנים ומדוללת ע"י מים מזוקקים. משמעות השם בפולנית: 'פרמיום'. סוגים: 40%, ניחוחות שונים, סופר פרימיום, המכונה "exquisite" בבקבוק מעוצב ויוקרתי.

 

  • Zubrowka/זוברובקה -וודקה מתובלת בעשב, כשבכל בקבוק מצוי גבעול דק של עשב הגדל בשטחי המרעה של התאו הפולני הפראי וידוע בכינויו “bison grass”, למרות שהתאו עצמו אינו ניזון ממנו. הוודקה מוזרמת בלחץ דרך העשב (כבמכונת אספרסו) ומקבלת את טעמה הייחודי וצבעה הירקרק החיוור. סוגים: 40%.

 

  • Belvedere/בלוודיר -וודקה סופר פרימיום פולנית המזוקקת משיפון המגיע ממערב לוורשה. הוודקה נעשית בשיטה ידנית ובמנות קטנות כדי להשיג את אופייה העדין והחלק. לבסוף עוברת הוודקה סינון דרך פחם פעיל. סוגים: 40% סופר פרימיום בלבד, ניחוחות שונים.
  • Pravda/פרבדה -וודקה פרבדה היא וודקת סופר פרימיום המיוצרת בדרום פולין. פרבדה מיוצרת ממי קרח זכים וטהורים ממעיינות ההרים בתוספת שעורה נדירה ומשובחת. לאחר חמישה תהליכי זיקוק נוצרת וודקה עשירה ונקיה. סוגים: 40% סופר פרימיום.

 

צרפת

  • Grey Goose/גריי גוס - וודקה  סופר פרמיום מאיזור קוניאק שבצפת, אשר הושקה ב-1997. מיוצרת ממי מעיינות ג'נט שבקוניאק ומארבעה דגנים: שיפון, חיטה, שעורה ותירס. מזוקקת בתהליך בן חמישה שלבים, כשהראשון שבהם הינו זיקוק דודי. סוגים: 40% כולם סופר פרימיום, תפוז, וניל, לימון.

 

  • Ciroc/סירוק - וודקה המיוצרת מענבים הגדלים בעיירה מבוצרת מימי הביניים באיזור גליאק (Galliac), בו גדלים כרמים של ענבי מואזק בלאן. אלה ניטעו לראשונה על ידי הרומים לפני כאלף שנה והם מהווים את בסיסה של הוודקה. לאחר הבציר, הענבים מועברים למרתפים, לטובת השרייה קרה על ידי סחיטה טבעית. אחרי שלב התסיסה הקרה, מערבבים את הענבים עם ענבי אוגני בלאן מחבל קוניאק. הנוזל עובר חמישה זיקוקים והוודקה מבוקבקת ידנית בסוף התהליך. מדובר בנוזל אלגנטי, לא זול, שמחליק בקלות ומשתלב כהלכה גם עם קוקטיילים. סוגים: 40% סופר פרימיום בלבד.

 

הולנד

 

  • Van Gough/ואן גוך- וודקה ואן גוך הינה וודקת סופר פרימיום הולנדית, אשר הושקה בשנת 1982. הוודקה מזוקקת תחילה בזיקוק רציף כפול ומיד לאחר מכן עוברת תהליך זיקוק דודי. את ואן גוך מזקקים במזקקת Dirkzwagerהמלכותית שבעיר Schiedamבהולנד. מזקקה זו מייצרת ג'ין החל מ-1891. סוגים: סופר/אולטרא פרימיום 40% כולם, טעמים שונים ומגוונים בינהם: דאבל אספרסו, וניל, מוחיטו, מלון ועוד רבים אחרים.

 

  • Ketel one/קטל וואן - וודקת סופר פרימיום מחיטה המיוצרת ע"י דור עשירי למזקקה משפחתית הקיימת בהולנד מ-1691. שמה של הוודקה מגיע מהמילים “distillerketel 1”, שמו של דוד זיקוק מ-1864 המשמש עד היום לזיקוק המשקה. התזקיק המופק מדוד זה מעורבב עם התזקיקים היוצאים מהדודים החדישים יותר ולאחר מכן מסונן דרך פחם.סוגים: 40%, לימון – כולם סופר פרימיום.

 

  • Ursus/אורסוס - וודקה הולנדית המיוצרת לפי מרשם איסלנדי עתיק. הושקה ב-1995.סוגים: 40%, וודקה בטעם שזיפי סלואו.

 

דנמרק

 

  • Danzka/דנזקה: מיוצרת מחיטה דנית ומזוקקת בזיקוק רציף בן שישה עמודים. לאחר דילול במים מזוקקים עובר התזקיק סינון בפחמן פעיל ופילטרים. משווקת בבקבוק אלומיניום אטום דמוי שייקר. סוגים: 40%, אוכמניות, לימון ואשכוליות.

 

פינלנד

 

  • Finlandia/פינלנדיה: מזוקקת משעורה פינית באמצעות מערכת זיקוק בת שבעה עמודים בגובה 30 מטרים ומעורבבת במי קרחונים שאינם עוברים כל טיהור או התאמה.על פי האגדה הפינית, השמש האדומה והאייל הלבן המצויירים על בקבוק הפינלנדיה מקורם בקללה אשר הוטלה על נערה יפהפייה, שהפכה אותה לאייל לבן אדיר מימדים. ציידים רבים ניסו לצוד את האייל על שום קרניו המדהימות, ביניהם אהובה של הנערה, שכשהצליח להכניע את החיה במכת סכין לגרונה נפצע אנושות מקרניה. הדם שפרץ מגרון החיה הפר את הקללה וצמד האהובים מצא את מותם חבוקים. סוגים: 40%, אוכמניות, ליים, אשכולית אדומה.

 

רוסיה

 

  • Moskovskaya/מוסקובסקייה: קרויה על שם העיר בה היא מיוצרת. המזקקה הוקמה ב-1901 והייתה המזקקה הראשית שסיפקה וודקת איכות לקרמלין.סוגים: 40%.

 

  • Smirnoff/סמירנוף - במקור מרוסייה, כיום מיוצרת במספר מקומות בעולם. נושאת את שמה של מזקקה רוסית אשר הוקמה ב-1860 ע"י משפחת סמירנוב, שהייתה ספקית הוודקה הרשמית לחצר הצאר אלכסנדר השלישי. בעקבות המהפיכה הבולשביקית ב-1917 הוחרמה המזקקה ובנו של מייסד המזקקה שברח לצרפת הקים שם מזקקת וודקה קטנה סמוך לפריז תוך שהוא משנה את שמה להיגוי צרפתי: סמירנוף. מזקקה נוספת הוקמה ב-1934 בארה"ב, שם שווק המשקה במהלך שנות ה-40 כוויסקי לבן בהדגשת קלות הערבוב שלו עם משקאות אחרים. סמירנוף מיוצרת מדגנים, מזוקקת פעמיים ומסוננת דרך שבעה טון פחם. סוגים: 40% (תווית אדומה), 45% (תווית כחולה), סמירנוף טוויסט (וודקה בניחוחות שונים). סמירנוף סופר פרימיום: תווית שחורה (זיקוק נוסף בדוד).

 

  • Stolichnaya/סטוליצ'נייה (סטולי) - וודקת חיטה ומי קרחונים, המזוקקת פעמיים ומסוננת שלוש פעמים דרך פחם העשוי מעץ הלבנה. השם מגיע מהמלה הרוסית “stolitsa” שמשמעה עיר בירה על שם העיר בה היא מיוצרת – מוסקבה. סוגים: 40%, קריסטל/גולד – מסוננת מספר רב יותר של פעמים, תפוז, פטל, וניל, לימון, תות. סטוליצ'נייה סופר פרימיום: סטוליצ'נייה עילית 40%.

 

  • kauffman/קאופמן - וודקה עשויה מחיטה שנקטפת רק בשנים בהן החיטה היתה ברמת האיכות הגבוהה ביותר, וזאת בכדי לשמור על איכות הוודקה ועל הרמה הגבוהה. מבצעים קטיף של חיטה במגוון איזורים גדול ברחבי רוסיה (החיטה מגיעה מהאיזורים האיכותיים ביותר ברוסיה כשיש את תנאי מזג האוויר האידיאליים לקציר), ומזקקים כל סוג של חיטה בנפרד על מנת ליצור מגוון ארומות שונה. לאחר מכן יוצרים בלנדים של תזקיקים ומכניסים למספר מוגבל ביותר של בקבוקים. על הוודקה מופעל פיקוח מחמיר ביותר על כל התהליכים ועל המרכיבים הטבעיים ורמת איכות מהגבוהות בעולם.

 

  • Russsky Standart/רוסקי סטאנדארט - הוודקה מיוצרת מחיטה רוסית ומי קרחונים. ייצור הוודקה משלב זיקוק דודי ראשוני ואחריו שני זיקוקים רציפים. את הוודקה מסננים סינון כפול דרך פחם.רוסקי סטאנדרט מיוצרת ע"י קבוצת רוסט, שבבעלות איש העסקים המיליארדר רוסטם טאריקו. סוגים: 40% רוסקי סטאנדרט אוריגינל - הגרסה הבסיסית, רוסקי סטאנדרט פלטינום - הוודקה עוברת סינון נוסף דרך פילטר כסף, רוסקי סטאנדרט אימפריה - גרסת הסופר פרימיום.

 

אוקראינה

 

  • Nemiroff/נמירוף- מיוצרת בעיירה nemyrivהממוקמת בלב איזור גידול החיטה באוקראינה ומזוקקת מחיטה מקומית. סוגים: 40%. מגיעה גם בתיבול של פלפל שחור ודבש, חיטה, אוכמנית ועוד.

 

ארה"ב

  • Skyy/סקיי - יוצרה ע"י יזם אמריקני מסן-פרנסיסקו אשר המציא שיטה מבוקרת טמפרטורה להסרת רעלנים מן התזקיק. סקיי עוברת ארבעה זיקוקים ושלושה סינונים. סוגים: 40%, לימון, וניל ופטל.

 

אנגליה

  • Tanqueray Sterling/טנקרי סטרלינג - מיוצרת ע"י יצרן הג'ין הידוע ומשווקת בבקבוק לבן בעל צורה דומה לעמוד כיבוי אש. סוגים: 40%.

 

רוצים לדעת עוד על עולם האלכוהול ועל וודקה? הרשמו כבר עכשיו לקורס ברמנים של זמן אמיתי

נבנה ע"י :    אינטרנט פולפאוור  בניית אתרים   |  עיצוב ע"י  Bee Creations