כל פעם שמתבקשים לתת רשימה של הדברים הטובים ביותר, בין אם זה סרטים, שירים או מאכלים, עולה תמיד דילמה, מה הקריטריון לפיו שופטים או בוחרים? (התשובה לכולם זו פיצה, אגב).
ברשימה שלפניכם נבחרו חמישה ממובילי תרבות הבארים בעולם, כאלו שעבודתם כרגע היא משמעותית בהשפעתה על הענף. נכון, תמיד אפשר לבחור באחרים, במיוחד ברשימה קצרה כזו, הרי מול כל אחד יש מישהו טוב לא פחות, אפילו למסי יש נגדו רונאלדו, אז קחו נשימה אם הברמן שאתם אוהבים לא נמצא כאן, היו רק חמישה מקומות בהרכב.
טום ווקר – TOM WALKER
הראשון הוא ככל הנראה מהברמנים המפורסמים ביותר בעולם בשנים האחרונות ואחד שהצליח במו ידיו לקחת תעשיית קוקטיילים וללמד אותה שתמיד יש מה לחדש והבסיסים אליהם אנו מורגלים, בין אם בשילוב או בטעם, יכולים להתפתח.
טום נמצא בתעשייה כבר למעלה מ15 שנים, נולד בעיירה קטנה באנגליה וסיים תואר בעיתונאות בשנת 2008, בכדי לממן את לימודיו שימש כפיקולו במסעדות עד שקיבל הזדמנות בבר בניוקסל ומשם לא הביט לאחור. נדד ברחבי הממלכה בין ברים שונים שהמכנה המשותף לכולם הוא היותם בין 50 הברים הטובים בעולם, אחרי הברמבל באדינבורו והאמריקן בר בלונדון חצה את האוקינוס לניו יורק, שם עבד גם כן בברים בעלי שם עולמי כאטבוי במנהטן. אחרי סיבוב של כמה שנים במנהטן, הדרים למיאמי שם הוא מברמן עד היום בfontaine bleau hotel.
את התהילה הגדולה שהובילה אותו להיות אורח קבוע בכתבות בעיתונים כניו יורק טיימס, ולהיות מרצה ומעביר סדנאות מבוקש בכל העולם, מה שגרם לו להיות יועץ למותגים ענקיים כמאנקי שולדרס ודיוארס וכמובן להיות בראש הרשימה המכובדת שלנו, השיג בצדק בשנת 2014. כזוכה בגמר של אחת מתחרויות הקוקטיילים הגדולות בעולם, ה"באקרדי לגאסי", הראה לכולם שרום דווקא יכול ללכת עם מלפפון. הקוקטייל אותו הכין, שנקרא "מייד אין קובה", פתח קטגוריה שלמה בעולם הקוקטיילים הכוללת אלכוהול, מלפפון, נענע ואת השאר אני לא מגלה. ווקר הפך להיות בין הבריטים הבודדים שזוכים בתחרויות קוקטיילים ונהיה יקיר הממלכה. והברמנים.
מוניקה ברג – MONICA BERG
הברמנית הראשונה המעטרת את הרשימה שלנו ולא סתם. מוניקה היא הברמנית הראשונה שזכתה בתואר ברמנית השנה של אלטוס, וייצגה את נורווגיה בתחרות הקוקטיילים הוורלד קלאס הנחשבת. כבוד למגזר, בתחום שרובו גברי. לעומת מה שנהוג לחשוב בישראל, המקצוע לא משופע בנשים ברחבי העולם, וזו כמובן תקלה חמורה מאוד, שלמרבה השמחה מראה שינוי מגמה, לא מעט בזכות מוניקה.
ילידת נורווגיה כאמור, החלה לעסוק במקצוע בגיל 15, למדה בבית ספר לברמנים h.butlers וקנתה אותו קצת אחרי כן, בשנת 2012 ובבעלותה עד היום. באתי, ראיתי, כבשתי, גרסת הויקינגים. בבעלותה כיום גם חלק ממזקקה שהיא גם בר קוקטיילים באוסלו בשם הימקוק, או מונשיין בתרגום מנורווגית (מה זה מונשיין?, מאמר אחד קודם…). ב2013 עברה ללונדון ועבדה מספר שנים במסעדת מישלן נחשבת הpollen street כמנהלת הבר. מאז פתחה בר קוקטיילים הנקרא tayer+elementary.
גישתה לקוקטייל הוא "האם היית מגיש אותו לאמך" , כרעיון שאומר, תאהב ממש מה שאתה מגיש. אמהות נורווגיות כנראה מאוד אוהבות קוקטיילים. יש להניח שבגלל זה קיבלה פרס של כבוד על תרומתה לתרבות האוכל והשתיה הנורווגית. שווה יותר מפרס הסביח המצטיין של העיר רמת גן.
מאריאן בק – MARIAN BEKE
יש ברמנים גדולים המזוהים עם חידושים או פריצות דרך. הברמן הבא ברשימה מחזיק בתואר העובר מפה לאוזן ולעין.
מאריאן, יליד סלובקיה, גדל במרתפי יינות, בעקבות עבודתו של אביו בתחום. במשך שנים, מגיל עשר ועד 18 חשב שיהיה סומלייה, כי לתוך זה נוצקה נערותו, אך ביקור בבר קוקטיילים אחד בפראג שינה את חייו והוא החליט להקדיש את כל כולו לעבודת הברמן והקוקטיילים בפרט. תפיסתו שניתן להתאים קוקטייל לכל לקוח, כמו חליפה אצל חייט, התאימה לו יותר מאשר פתיחת בקבוק יין והתאמתו לאוכל, במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב, לפתוח יין ולהעלם בחשכה.
בשנת 2010 עבר ללונדון ועבד מספר שנים בבר בעל שיעור קומה אדיר, הנייטג'אר. אחרי תקופה ארוכה בה ניהל את הבר וקנה לעצמו שם, פתח את הבר שלו הנקרא גיבסון, גם הוא בלונדון, בר שבתוך שבועות מהפתיחה, נכנס לרשימת 50 הברים הטובים בעולם, ישר למקום השישי. מטורף, אם נשתמש בדוגמא מעולם הכדורגל, בה השתמשתי בהתחלה, זה כאילו בני יהודה יגיעו לגמר ליגת האלופות, במידה ובני יהודה היו טובים ומדוברים.
מאריאן משתמש בצורות הגשה מיוחדות וגרנישים, קישוטים, אשר לדבריו, הם המשך ישיר ובלתי נפרדמחווית הקוקטייל והוא אחד מהמובילים וחלוצי התחום. אצלו בבר, ארנב עם מלפפון חמוץ, הנה, אמרתי.
ג'ויאנג קאנג – JUYOUNG KANG
עוד גאווה נשית ברשימה. ילידת פילדלפיה שהתחילה כמלצרית במסעדת אירועים ובמקרה נכנסה לבר באמצע ארוע של 300 מוזמנים כדי להחליף ברמן שלא הגיע. סיפור סינדרלה מושלם, רק בלי פיה מוזרה, אלא עם כשרון אמיתי.
למדה קולנוע ושיווק באוניברסיטה ובזמנה הפנוי הייתה מבלה בחנויות אלכוהול כדי ללמוד הכל על משקאות אלכוהוליים. לאחרונה הודתה בראיון כי עשתה קורס יין בכדי להיות סומלייה אך השתעממה והחליטה שלהיות ברמנית, יתאים לה בהרבה.
אחרי זמן כברמנית בעיר הולדתה, עברה ללוס אנג'לס, כי שוב, לדבריה, נמאס לה להגיש רק ג'ק וקולה ורצתה להגיש גם דברים טריים וקצת יותר מיוחדים. אחרי כמה ברים ומסעדות בעיר החלומות, עברה לעיר החלומות השבורים, לאס וגאס ועבדה במספר מקומות עד שהשתקעה לבסוף במסעדת דורסי במלון ונציה, של ההוא, בעלי ישראל היום.
מופיעה במגזינים רבים באופן די קבוע בשנים האחרונות, כגון פורבס ו GQ, זוכת שלל פרסים, כברמנית המסעדות הטובה ביותר בנוואדה או הברמנית בעלת הדמיון בגדול ביותר של אגוד הברמנים האמריקאי, כן, מחלקים פרסים על כל דבר כמעט.
מאמינה גדולה בשירות ואירוח ומלמדת את כל העובדים תחתיה כי כאשר אתה יוצר תפריט אלכוהול, אתה לא הנושא, זה לא כמה אתה יצירתי או כמה מגניבים הקוקטיילים שלך, הנושא הוא הלקוח שיושב בשולחן. כן, אתה לא היהלום הזוהר שחשבת.
ג'ייסון וויליאמס – JASON WILLIAMS
הברמן שסוגר לנו את הרשימה שונה במעט מהקודמים, הוא תלה את הכפפות השחורות שלו, לפחות בינתיים, אך השפעתו על עולם האלכוהול היא עצומה.
יליד אוסטרליה שבניגוד לחבריו, לא בילה את כל זמנו בים, אלא השקיע בלמידה חסרת פשרות בכל מה שנוגע למשקאות אלכוהולים וקוקטיילים בעקבותיהם. עבד במספר ברים במולדת הקנגורו ועבד בחברה שבבעלותה ברים בכל רחבי אוסטרליה. נבחר לברמן השנה באוסטרליה בשנת 2010 וזכה בתחרות הקוקטיילים העולמית של ביפיטר 24 בשנת 2013.
יוצר ובעלי מותג הג'ין הלונדוני ווידגס ושותף ומנהל יצירתי בחברת משקאות הנקראת proof&company, אשר חולשת על אסיה ומתרחבת כל הזמן. בשנים האחרונות חי בסינגפור ומנהל את פעילויות החברה בכל רחבי אסיה. מלווה הקמות והדרכות ברים ומסעדות כבר כמה שנים, מתפריטים ועד עיצוב הכוסות. בשוק האסייתי הצומח בצורה אסטרונומית גם בצריכת אלכוהול מערבי אך גם בברים עצמם אשר צצים כפטריות לפני מסיבת טבע, חייבים המון לג'ייסון וכנראה שרבים מהברים גם בנה בעצמו.
כאן אנו מסיימים, חמישה מהברמנים והברמניות הטובים בעולם. אך רוצים את האמת?, גם הברמן הצעיר בבר השכונתי שלכם בתל אביב או באר שבע או בכל מקום בו אתם גרים, שכונתי, בכל זאת, יכול בקלות להיות ברשימה הזו, לפחות מבחינתכם, כי בכדי להיות הברמן הטוב בעולם, כל מה שצריך זה לגרום ללקוחות שלך לחייך.
רוצים גם אתם להיות ברמנים? תעשו קורס ברמנים בבית הספר לברמנים המוביל בישראל – זמן אמיתי.