הנגאובר – המדריך השלם

הנגאובר, חמרמורת, תחושת הבוקר שאחרי ליל שתייה. מעבר לתחושת החרטה והשבועה שבחיים לא תעמדו בה, כי לעולם לא תשתכרו עוד, להנגאובר יש בסיס גופני, ההרגשה הרעה היא לא רק מהטעויות שעשיתם בלילה, הגוף מאותת לכם, תרגיעו.

את הבחירות הגרועות שלכם לא נוכל לתקן, אך ננסה כאן לתת לכם דרכים לשפר את ההרגשה הגופנית ולהתנער מהתחתית, שלרוב כיף להגיע אליה, אך לקום קשה יותר.

בואו נבין רגע, מה זה בעצם הנגאובר? הסימפטומים השכיחים הינם כאבי ראש, סחרחורות, בחילה, רגישות לאור וקול, הפרעות בשינה וחולשה כללית בגוף. הגורם העיקרי לכך הינה התייבשות, אלכוהול מייבש את הגוף וגורם לכם לאבד נוזלים. אך לא רק, פעילות יתר של הכבד ואנזימים המופרשים כתוצאה מכך לקיבה תורמים גם הם לתחושה הרעה. אז מה עושים?

בכדי להתגבר על הנגאובר, הטיפ הטוב ביותר מתחיל עוד בלילה הקודם, עוד לפני שהתחלתם לשתות. אתם יודעים שליל שתייה לפניכם, תנוחו טוב לפני כן. ארוחה טובה המכילה פחמימות ומאכלים שומניים תעזור לרפד את הקיבה ולהמעיט בספיגת האלכוהול במחזור הדם. צ'ייסר שמן זית יעטוף לכם את הבטן ויסייע מאוד.

בנוסף, תחשבו ותתכננו מה אתם שותים, בחרו בסוג אלכוהול אחד ותדבקו בו, ערבוב משקאות יגרום לכם לערבוב במוח בבוקר. תלכו על האלכוהול האיכותי, המזוקק ומסונן יותר, תפחיתו רעלנים מראש, שווה את העוד כמה שקלים. ישנה גם משמעות לצבע המשקה, משקאות בהירים, טהורים יותר ובעלי סיכוי טוב יותר לאשש אתכם בבוקר, וודקה, ג'ין ודומיהם. המשקאות המיושנים או המתובלים אמנם טעימים מאוד, אך הרבה מהם, ירדוף לכם את החלומות. למרות שברוב המקרים, וויסקי שווה את זה.

שותים עם תוספות? משקאות מוגזים וממותקים הם לא הרעיון הטוב ביותר, הם רק מגבירים את כניסת האלכוהול לדם ויגרמו לכם לדמוע בועות למחרת. אם אתם בכל זאת חייבים, אל תלכו על משקאות דיאטטיים, הם אף גרועים יותר. ספרייט או סודה הם הפתרונות שטובי המדענים נתנו לנו. מחקר חדש גילה כי ספרייט הכי פחות מזיק מבין הממותקים, אך גורם לכם להרגיש בני 12, לכו על סודה.

מים, מים, מים. על כל מנה שאתם שותים, שתו כוס מים בין לבין. כבר אמרנו שאלכוהול מייבש, תרטיבו אותו. שימו לכם בקבוק מים ליד המיטה כשאתם הולכים לישון, אפילו אם הצלחתם בערב וזו לא המיטה שלכם.

בכל זאת קמתם עם הנגאובר? גם כאן אנו באים לסייע. יש כמה דברים שאתם יכולים לעשות בכדי להקל על תסמיני ההנגאובר וכמה שעדיף שלא תעשו, תהיו איתי.

מה כדאי לעשות. בניגוד לדעה הרווחת, ארוחה שומנית בבוקר דווקא לא תעשה לכם טוב, אם לא אכלתם לפני הערב או במהלכו משהו שומני, את הבוקר תפתחו בארוחה קלה, טוסט פשוט עם דבש. מעט חלב או גבינה גם כן יכולים לעזור כי הסידן שבהם יעזרו לספוח את האלכוהול שעוד נותר לכם בבטן. גם מעט סוכר יכול לעזור עם הרעידות הנגרמות כתוצאה מהשפעות האלכוהול.

כדאי לצרוך כמה שיותר ויטמינים, מיצי פירות וירקות טריים סחוטים זה מצויין, אפשר גם לשתות משקאות ספורט איזוטוניים המלאים ויטמינים, ובהחלט ניתן לקחת כדורי מולטי ויטמין טבעיים, כאלו ללא מרשם.

מכדורים אחרים עדיף להמנע. למרות מה שנהוג לחשוב, משככי כאבים דוגמת אספירין או אקמול, לא טובים לבוקר שאחרי היות והם מגבירים את החומצות בקיבה למרות ההקלה הרגעית שהם נותנים לכאבי הראש. אם כבר משככי כאבים אז כאלו ללא פאראצטמול. תתייעצו עם הרוקח הקרוב לליבכם.

אמרו לכם לשתות קפה? אז אמרו. קפאין דווקא מונע פירוק האלכוהול ומגביר את השפעותיו, בדיוק מה שגורם למשקאות האנרגיה למשוך אותנו כל כך, בבוקר שאחרי, אנחנו רוצים להרגע. מה גם שקפאין משתן ומגביר התייבשות, ובדיוק בה אנו נלחמים.

אתם עדיין חובבי משקאות חמים כשאתם קמים? יש פתרון מצוין. חליטות טבעיות של לימון, ג'ינג'ר טרי ודבש יעשו נפלאות. חליטה נוספת שהוכחה כעובדת, אמיתי, חליטת קליפת בננה. האשלגן שבבננה יעשה פלאים. גם תאכלו את הבננה על הדרך.

עדיף שלא תעשנו, לא בזמן הנגאובר ולא בלילה שקדם לו. עישון מגביר את השפעת תסמיני ההנגאובר, גם מבחינת הניקוטין והדברים האחרים שיש בו וגם עקב מחסור בחמצן שהוא גורם לכם. עליכם לנשום כמה שיותר אוויר נקי. ותמהרו, אוויר נקי זה מוצר שהולך ונעלם.

לניפוץ עוד איזה מיתוס או שניים. להזיע את האלכוהול החוצה. הציעו לכם ללכת לסאונה או ג'קוזי חם? תוותרו, סאונה במצב שכרות עלולה לגרום לנפילת לחץ דם והפרעה בקצב הלב. ושום דבר טוב לא יצא מלהיות שיכורים בג'קוזי, זה רק נראה טוב בסרטים.

לכל אחד יש את החבר שיגיד לו, מה הבעיה? התרופה הכי טובה היא לשתות עוד דרינק. אז, הוא לא לגמרי טועה, שתיה של משקה אלכוהולי בבוקר שאחרי אכן יכולה להקל מעט על התסמינים, אנו בעצם עובדים על המוח שהאלכוהול שהוא נגמל ממנו מהלילה, ממשיך להגיע, ומעכבים מעט את ההרגשה הרעה הנוצרת מפירוק תוצרי הביניים של האלכוהול. אך דבר זה ישפיע לפרק זמן קצר מאוד ורק יגרום לכם להרגיש רע לאורך זמן. אתם גם לא אלכוהוליסטים, עדיין לא.

ולסיום, לישון. שינה טובה של הרבה שעות תעזור לכם הכי הרבה. ואם אתם בהנגאובר עכשיו וקוראים את זה, למה אתם עדיין ערים?

זמן אמיתי – בית הספר המוביל והותיק בישראל לברמנים.

כל הזכויות שמורות לזמן אמיתי בע״מ | מפת האתר | הצהרת נגישות
דילוג לתוכן